Malazgirt'te 2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı

MUŞ – Muş’un Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fehim İbek başkanlığından 2016 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Malazgirt'te 2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı
Kurumda yapılan toplantıya müdürlük bünyesinde acılan kurslarda görev yapan usta öğreticiler katıldı.

Burada konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fehim İbek, “Merkezimizde ihtiyaç duyulan tüm eğitim faaliyetleri yıl boyunca sürdürmenin mutluluğunu yaşadık. Halk eğitim merkezleri sadece nakış yapılan veya giyim kursları verilen yerler olmaktan çok, her yaşa, her ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği, aile ekonomilerine katkı sağlayan istihdamı sağlayıcı öğrenme merkezlerine dönüşmüştür. Vizyonumuz; halkımızın sosyal, kültürel ve mesleki becerilerini geliştirecek, istihdam imkânlarını ve yaşam kalitesini artıracak, yöresel el sanatlarını ekonomiye kazandıracak, milli ve manevi değerleri yüceltecek eğitim faaliyetleri ve etkinlikler düzenlemektir. Merkezimizde ihtiyaç duyulan tüm eğitim faaliyetleri yeni yılda da devam edecektir. Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2015-2016 yılsonunda Sayın Kaymakamımızın onure ettiği ve ilkini gerçekleştireceğimiz yılsonu şöleni ile 4 gün süren yılsonu sergimiz yapılmıştı. 2016 öğretim yılında genel ve mesleki alanda toplam 269 kurs açılmış, bu kurslarda 2 bin 719 kursiyer eğitim almıştır. Bu kurslarda 36 usta öğretici görev yapmıştır. Ayrıca 18 adet okuma yazma kursu ve 11 adet okuma yazma seviye tespit sınavı kursu düzenlenmiştir. Ayrıca; Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ile işbirliği içinde Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde 3 adet kurs açılmış olup, 44 kursiyere eğitim verilmiştir” dedi.

İbek, Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak üniversiteye hazırlık kursları da düzenlediklerini belirterek, “2016 ÖSYS sonucuna göre 2’si tıp,biri diş hekimliği, biri hukuk ve 3’ü mühendislik ve mimarlık fakülteleri olmak üzere toplam 33 öğrenci lisans ve 13 öğrenci ise ön lisans bölümlerini kazanmış olup, başarı oranımız yüzde 80’nin üzerindedir. 2017 YGS için merkezimizde 3 bölümde toplam 120 öğrenci ile 10 branş öğretmenimiz çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

Açık öğretim hizmetlerine de değinen Müdür İbek, “2015-2016 eğitim öğretim yılı açık öğretim lisesi yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri kapsamında yaklaşık 800, aynı şekilde açık öğretim ortaokulu yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinde yaklaşık 100 öğrenciye hizmet verilmiştir. 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı açık öğretim lisesi sınavları 7-8 Ocak 2017 tarihinde ilçemizde yapılacaktır. Yıl içinde kursların açılmasında ve devamında desteklerini bizden esirgemeyen İlçe Kaymakamız Sayın Soner Kırlı’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya’ya, usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize, tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü personeline teşekkür eder; 2017 yılına gireceğimiz şu günlerde istediğiniz her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA