Lapseki'de Bilgilendirme Toplantısı

Lapseki'de liman faaliyetlerinin anlatıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Halil Ergün ve Balıkçılar Derneği Başkanı Fatih Gündoğdu tarafından düzenlenen toplantıda, katılımcılara limanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Başkan Yılmaz, konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkçı barınağında sondaj çalışması yapıldığını söyledi.

Bunun devamında barınağın bir bölümünün balıkçı barınağı, bir bölümünün ise yat limanı yapılmasıyla ilgili birkaç proje olduğunu ifade eden Yılmaz, 'Bu projeler hakkında arkadaşlarımızla bilgi alışverişimizde bulunduk kendilerini bilgilendirdik, bu projeler için kısa süre içerisinde Ankara’ya gitmeyi düşünüyorum. Buradaki yat limanı çok farklı bir yat limanı olacak. Bize anlatıldığı kadarıyla Kuşadası'ndan İstanbul'a kadar çekek yerleriyle, sosyal tesisleriyle, sahil tesisleriyle bir yat limanı yok. Bazı yerlerde yat limanı olsa da sadece bağlayabiliyorlar. Ama burada olacak olan yat limanı hem sahil sosyal tesisleri olacak. Spor alanlarından, lokantasından, otelinden hepsi olacak. Hem aynı zamanda da insanlar yatlarını burada kıyıya çekip bakımlarını yapabilecekler. Bunun çok önemli olduğunu söylüyorlar. Lapseki'deki yat limanı turizmi canlandıracak. Lapseki ekonomisine katkı da olacağını düşünüyorum.' dedi.

Kaynak: AA