KBÜ'de 'Teknoloji Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı' Yapıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Fakültesi tarafından "Teknoloji Fakültesi Danışma Kurulu" toplantısı yapıldı.

KBÜ'de 'Teknoloji Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı' Yapıldı
Teknoloji Fakültesi Toplantı Salonu’ndaki toplantıya, Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın yanı sıra Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Demir, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tecimer, Karabük İş Kur İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cem Biçen, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Sekreteri Yıldıray Yıldırım, MÜSİAD Karabük Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Suat Aksu, Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyeleri, Enerji Sistemleri Mühendisliği Yrd. Doç. Dr. Savaş Ataş ve Yrd. Doç. Dr. Alper Ergün, Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şimşir ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Oktay Erkol katıldı.

Toplantıda,sanayi sektörünü yakından ilgilendiren kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bir araya gelinerek üniversite-sanayi işbirliğinde çeşitli projeler geliştirme konusunda istişare yapıldı.

Toplantıda konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Demir, kendi teknolojisini üreten ülke konumunda olmak için bilgi üreten, fayda sağlayan bir yapılanma içinde olmak gerektiğini söyleyerek, Karabük Üniversitesi’nin kurulduğundan beri iyi noktada olduğunu, farklı kurumlarla bir araya gelerek fayda sağlamak için çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Danışma Kurulu toplantısını yılda iki kez yapmayı planladıklarını da kaydeden Demir, ülkenin hedeflerini paylaşarak, bu hedefleri gerçekleştirmek için uğraştıklarını, bunun için de üniversite çalışanı ile sanayi çalışanını bir araya getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA