Karasulu Şehidin İsmi Okulda Yaşatıldı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş'in ismi Karasu ilçesindeki bir okula verildi.

Eski adıyla Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törende konuşan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, vatan ve millet için canını feda eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Şehit Hasan Keleş'in de devleti ve milleti için canını verdiğini vurgulayan İspiroğlu, 'Kıymetli evladımızın adı, ilçe Kaymakamımız Şafak Gürçam'ın girişimleriyle ilçemizdeki meslek lisesine verildi. İsmini yaşatacağımız şehidimiz Keleş, vatanseverlik aşkıyla öğrencilerimize örnek olacaktır. Öğrencilerimizin şehidimizin izinde, vatan, bayrak, birlik, kardeşlik ve Allah yolunda yürüyeceğine inanıyoruz.' diye konuştu.

İlçe Müftüsü Mustafa Aydın'ın dua etmesinin ardından Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ismi, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Törene Kaymakam Gürçam, ilçe kurum ve kuruluşların müdürleri, şehidin aile yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA