İzmir'in Emir Çaka Bey Tarafından Fethinin 936. Yıl Dönümü

İzmir'in 1081'de Emir Çaka Bey tarafından fethinin yıl dönümü dolayısıyla 'İzmir'in fethi' temalı logo yarışması yapılacak.

İzmir'in 1081'de Emir Çaka Bey tarafından fethinin 936. yıl dönümü dolayısıyla 'İzmir'in fethi' temalı logo yarışması yapılacak.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, fethin yıl dönümü dolayısıyla İzmir Valiliği ile Türk Tarih Kurumu Başkanlığı himayesinde ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde İzmir'de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Yarışmanın konusunun her yıl 25 Mart'ta kutlanılacak İzmir'in fethi etkinliklerinde kullanılmak üzere özgün logonun veya logotype'ın tasarlanması olduğu ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Logo, fetih temasını yansıtacak şekilde, İzmir'in sahip olduğu genel imajla uyumlu, yaratıcı, akılda kalıcı ve işlevsel kullanıma uygun bir biçimde tasarlanıp oluşturulmalı. Yarışmaya katılan tasarımların özgün olması ilk koşuldur. Tüm çalışmalar, kavramsal yaklaşım ve estetik bütünlük açısından değerlendirilecektir.'

Her katılımcının en fazla üç eserle katılabileceği yarışma için eserler İl Sağlık Müdürlüğüne 27 Ocak'a kadar teslim edilebilecek.

İzmir Valiliği, Türk Tarihi Kurumu, İl Sağlık Müdürlüğü, Gazi Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesinden temsilcilerinden oluşturulan seçici kurul, 28 Ocak-8 Şubat tarihlerinde değerlendirme yapacak, sonuç 10 Şubat'ta açıklanacak.

Ödül töreni ise 25 Mart'ta gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA