Hisarcık'ta 'Kısırlaştır, Aşıla, Yerinde Yaşat' Projesi

Kütahya’nın Hisarcık Belediyesince ikincisi düzenlenen ’kısırlaştır, aşıla, yerinde yaşat’ projesi çerçevesinde mobil kısırlaştırma ünitesinde sokak köpeklerinin kısırlaştırma çalışmaları devam ediyor.

Hisarcık'ta 'Kısırlaştır, Aşıla, Yerinde Yaşat' Projesi
’Kısırlaştır, aşıla, yerinde yaşat’ projesi kapsamında ilçede 5 ay önce de çalışma yapıldığına vurgu yapan Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, “İkincisini düzenlediğimiz kampanyamız her ne kadar hayvan sağlığı çalışması olsa da halk sağlığı ve çevre sağlığı içinde çok önemlidir. İlçemizde Denge Veterinerliğe ait yakalama ekipleri tarafından toplanan sokak köpekleri Mobil Kısırlaştırma Aracında muayene, bakım ve aşıları yapıldıktan sonra, kısırlaştırma operasyonu sonrası kulaklarına küpe takılarak yaşam alanlarına bırakılmaktadır. Kampanyayı düzenli ve sistemli biçimde uygulayarak, ilçemizde sahipsiz hayvan sorunu çözmeyi hedefliyoruz. Çünkü yaşamak tüm canlıların en doğal hakkıdır” dedi.

Denge Veterinerlik firması yetkilileri, 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmelikleri gereği başıboş hayvanların yakalama ekipleri tarafından çağa uygun yöntemlerle sokaklardan alınarak mobil araçta kısırlaştırıp, aşılanıp, paraziter iğneleri yapıldıktan sonra kayıt altına alınarak tekrar alındıkları yerlere bırakıldıklarını söylediler.(MA-EFE)
Kaynak: İHA