Halep'teki Çocuklara Yardım

Elazığ'da öğrencilerin Halep'te yardıma muhtaç çocuklar için başlattığı kampanyada 18 bin 890 lira toplandı.

Kentte özel bir okulda eğitim gören öğrenciler, topladıkları 18 bin 890 lirayı okul idarecileri ile Halep'te zulüm altındaki çocuklara ulaştırılmaları için Türk Kızılay'ı Elazığ Şubesi'ne teslim etti.

Okulun kurucu müdürü Nedim Durgungül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin Halep'teki çocuklara yardım kampanyasını kendi aralarında başlattıklarını söyledi.

Bu yardımın çok anlamlı olduğunu ifade eden Durgungül, ana okulundan lisedeki öğrencilere kadar herkesin kendi harçlıklarını getirip 'Halepli çocuklara bunu ulaştırın' diyerek okul idarecilerine verdiklerini belirtti.

Bu tür kampanyalarla paylaşma duygularının oluştuğunu aktaran Durgungül, 'Yanı başlarındaki evsiz barksız kalan ve evleri başlarına yıkılan o çocukların dramı karşısında sessiz kalmadıklarını ortaya koydular.' dedi.

Kampanyayı başlatan öğrencilerden Tuana Ergün de bir eve sahip olmanın kıymetini aslında pek bilmedikilerini ifade ederek, 'Fakat Halep'te Suriye sınırlarında olsaydık, biz de bu ülkedeki çocuklar gibi bombalanıp ölebilirdik.' diye konuştu.

Hüseyin Aktaş da Halepli çocuklara yardım ettikleri için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Türk Kızılayı Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kaymaz da bu yardımların Halep'teki insanlık dramına son vermesini dileyerek, 'Biz de Kızılay Elazığ Şubesi olarak olarak topladığımız gıda, giyim ve ilaç gibi yardımları Halep'e en kısa zamanda ulaştıracağız.' dedi.

Kaynak: AA