'Halep İçin Uzat Elini'

Düzce Beşir Derneği ve Semerkand Vakfı organizasyonuyla “Halep için uzat elini” projesi başlatıldı. Suriye ve Halep için başlatılan yardım kampanyasında gıda ve yeni elbise, yatak, battaniye, yorgan gibi bağışlar kabul ediliyor.

'Halep İçin Uzat Elini'
Projeye duyarlılık gösteren yardımseverlerin hazırladıkları malzemeler Gümüşova’da bulunan transfer merkezinde tasnifleyerek kutulara yerleştiriliyor. Toplanan yardım malzemeleri çeşitli kurum ve kuruluşların da destek verdiği yardım TIR’ları ile ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor.

Halep’te yaşanan insanlık dramına bütün dünyanın seyirci kaldığına dikkat çeken Beşir Derneği Düzce sorumlusu Mustafa Bilim, bütün insanların burada yaşananları seyretmekle kaldığının altını çizdi.

Halep’e sadece Türkiye’nin yardım elini uzattığını ve yardım çağrısında bulunduğunu vurgulayan Bilim, “Beşir Derneği olarak bu çağrılara uyduk. Sivil toplum kuruluşları ile beraber devletimizle beraber çalışıyoruz. ‘Halep için uzat elini’ adı altında bir kampanya başlattık.

Beşir Derneği olarak 5 yıldır Suriye’de ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Azez’deki gibi birçok yerde çadır kampları kuracağız. 100 bin ekmek kapasiteli fırınımız ve 10 bin kişiye sıcak yemek yapıyoruz. Bu tırda un, gıda, temizlik, giysi gibi acil ihtiyaç maddeleri var. Düzce’de de bir tır yükleniyor. Bu tır umut ediyoruz ki Halep’teki insanlara, o yangına bir nebze olsun karınca misali bir umut olur, umut ışığı olur. İnşallah ümmeti Muhammed’in refahına vesile olur, bu yaşananlar son bulur. Beşir Derneği olarak her zaman hayra vesileyiz mazlumun yanınızdayız” dedi.

Bilim, kampanyaya destek veren bütün hayır sahiplerine de teşekkür etti.
Kaynak: İHA