Gümüşhane'den Halep'e Yol Açtılar

Gümüşhane’de sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Valilik ve Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle Halep’te yaşanan acil un ihtiyacına karşılık ’Gümüşhane’den Halep’e yol açın’ sloganıyla başlatılan kampanya sona erdi.

Gümüşhane'den Halep'e Yol Açtılar
Gümüşhane Sivil Toplum Platformu tarafından 6 Aralık tarihinde başlatılan kampanyada bugüne kadar toplanan 340 bin TL ile alınan 2 TIR dolusu un dualar eşliğinde düzenlenen törenle yola çıktı. Kampanyada toplanan parayla alınan undan artan parayla önümüzdeki günlerde bölgedeki ihtiyaca binaen alınacak malzemeler de yine Halep’e gönderilecek.

Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen törene Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, Memur-Sen, İHH, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, İlim Yayma Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı Gümüşhane Şubesi ve Yeni Dünya Vakfı, diğer STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Memiş, Türkiye’nin 81 vilayetle sınırlı olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 81 vilayete sahip olduğunu ve bu coğrafyadaki vatandaşlara hizmet ettiğini fakat birde gönül coğrafyaları olduğunu belirterek, “Gönül coğrafyamız sadece 81 vilayetle sınırlı değil. Orta Asya’dan balkanlara, Avrupa’nın içlerine kadar ve orta doğuya kadar, Afrika’nın kuzeyine kadar çok büyük bir coğrafya. Nerede sıkıntı, huzursuzluk varsa biz özellikle son 14 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve önderliğinde hep oradayız. Devlet olarak oradayız, STK’lar olarak oradayız” dedi.

Halep’e bir yardım konvoyuyla az da olsa emperyalist güçler tarafından oynanan oyuna dur demek anlamında Gümüşhane olarak destek verdiklerini ve bu desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Memiş, “Biz bu desteği il olarak yapıyoruz ancak devletimiz bunu çok daha büyük bir şekilde yapıyor. Okuldaki çocuklarımız bile harçlıklarıyla kampanyaya destek oldu. Halep’teki din kardeşlerimiz ve mağdur insanlar için bu yardımlarda bulundular. Devlet olarak bu yardımları takip edeceğiz ve bir kuruşluk bağışların bile yerine sağ salim ulaşmasını sağlayacağız inşallah” diye konuştu.

Türkiye’ye karşı adeta bir haçlı seferi yapıldığını, vekalet savaşları yürütüldüğünü ifade eden Vali Memiş, onun için birlik ve beraberliği her zamankinden daha fazla korumak zorunda olduklarını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı olduğuna değinerek, “Onun için biz burada rahat yaşayamayız, uyuyamayız. Onun için Gümüşhaneliler olarak bizimde o çorbada tuzumuz olsun diye böyle bir kampanya başlattık. Herkese teşekkür ediyorum. Komşusu açken kendisi tok yatamayan bir dinin mensuplarıyız. Halep’te insanlık dramı var, orada insanlık suçu işleniyor ama bizler Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin torunları olarak o çorbaya buradan tuz, un, ekmek oluyoruz” dedi.

Kampanyayı yürüten STK’lar adına konuşan Ensar Vakfı temsilcisi Yaşar Gül ise kampanyaya Gümüşhane merkez ve ilçelerdeki vatandaşların küçüğünden büyüğüne, öğrencisinden memuruna, işçisinden esnafına varıncaya kadar destek verdiğini söyledi.



Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından yaptırılan dua ile birlikte 2 TIR dolusu un yola çıktı.
Kaynak: İHA