Gülnarlılar Yeni Köprülerine Kavuştu

İçel Büyükşehir Belediyesi, Gülnar’da halk tarafından Sırat Köprüsü olarak adlandırılan İshaklar Köprüsü’nü yanına çift şeritli yeni bir köprü yaparak hizmete açtı.

Gülnarlılar Yeni Köprülerine Kavuştu
İçel Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde hizmetlerine devam ediyor. Bu çerçevede, 40 yılı aşkın süredir söz verilen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen, eski ve tehlikeli durumu nedeniyle vatandaşların ‘Sırat Köprüsü’ adını verdiği İshaklar Köprüsü’ne, Büyükşehir Belediyesi tarafından müdahale edildi. Mevcut köprünün hemen yanına çift şeritli bir köprü inşa eden Büyükşehir Belediyesi, yeni ve güvenli köprüyü Gülnarlıların hizmetine sundu.

Eski köprünün yerine yeni ve güvenli bir köprü inşa edildiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileten Gülnar Belediye Başkan Yardımcısı Alparslan Ünüvar, “Gülnar sıratı geçti. Zaman zaman ziyaretlerimizde köprünün durumunu görüyorduk. Eski köprüyle yeni köprüyü kıyas etmek bile mümkün değil. O zamanın şartlarıyla yapılan köprü zamanında güzelmiş ama yeni yapılan köprümüz sanki otoban köprüsü gibi oldu. Diğer hizmetlerle beraber de ilçemiz sıratı geçti” şeklinde konuştu.

İshaklar Mahallesi Muhtarı Adem Köroğlu da bugüne kadar her dönem siyasetçinin söz verdiğini, ancak verilen sözlerin seçimlerin ardından unutulduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi Gülnar’ın çehresini değiştirdi. Allah, Başkanımız Burhanettin Kocamaz’dan razı olsun. 50 yıldır en büyük sorunumuz bu köprüydü. Buradan bir kez geçen bir daha geçmezdi. O yüzden de adını Sırat Köprüsü koyduk. Siyasette verilen sözler yerine gelmezse o siyasetin geleceği olmaz. Başkanımızın 23 yıldır siyaset yapmasının nedeni de verdiği sözleri tutmasıdır. Kırsalda yaşayan bizlere de bu memleketin çocukları olduğumuzu, bu topraklarda değerimiz olduğunu hissettirdi. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

İshaklar Mahallesi sakinlerinden Mustafa Balcı ise “33 yıldır Gülnar’da yaşıyorum. İlk defa böyle hizmetler görüyoruz. Bu köprü ise bize büyük mutluluk verdi. Eski köprüyü mecbur olduğumuz için kullanıyorduk. Geçişte çok zorlanıyorduk. İnşallah yıkılmadan ve can kaybı olmadan yenisi yapılır diye dualar ediyorduk. Allah dualarımızı kabul etti ve Büyükşehir Belediyemiz gerekeni yaptı” diye konuştu.

Asfaltsız yol kalmıyor

Te yandan, Başkan Kocamaz’ın “Yolu olmayan köy kalmayacak” sözü ile çalışmalarına hız veren belediye ekipleri, Gülnar’da bugüne kadar 175,69 kilometre birinci kat, 85,60 kilometre ikinci kat ve 17 bin 260 ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. Bozuk yollarda 363 kilometre yama çalışması gerçekleştiren ekipler, 67,1 kilometre stabilize malzemeli yol bakımı, bin 855 kilometre greyderli banket bakımı, 32,6 kilometre yol genişletme, bakım ve onarımı yaparken, 1,50 kilometre yeni yol açarak Gülnarlıların hizmetine sundu. Ekipler, 4 bin 415 metre kaldırım da döşedi.

Yeni otogar yaz aylarında hizmete açılacak

Gülnar’ı İçel ve diğer kentlere bağlayacak olan otogar inşaatında da çalışmalarda sona yaklaşıldı. 6 bin 470 metrekare alan üzerine 3 bin 718 metrekarelik inşaat alanında, şehirlerarası 8 ve şehir içi 5 peronun yanı sıra bir tanesi engelli vatandaşların kullanımına uygun olacak 18 araçlık da sivil otopark yer alacak. Gülnar Otogarı’nın 2017’nin yaz aylarında hizmete açılması planlanıyor.

Gülnar Kent Konseyi Başkanı Selami Bağca, “Büyükşehir Belediyesi ilçemize büyük yatırımlar yaptı. Bunlardan Gülnar Otogarı ilçemiz için çok önemliydi. Soğuk Hava Deposu faaliyete geçti. Diğer yatırımlardan biri de İshaklar Köprüsü oldu. Yıllardır yapılması gereken ama yapılmayan hizmetlerdi. İlçe merkezimizin altyapısı, asfaltlarımız, kaldırımlarımız hatta engelli şeritlerine kadar yapıldı. Yeni açılan hastanemize ulaşım da Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize gönderilen otobüsle sağlanacak. Kentimizde Büyükşehir’in ağırlığını hissediyoruz ve Gülnar halkı olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar kapsamında, atıl vaziyette çürümeye terkedilen Taşoluk Soğuk Hava Deposu da Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme ve modernizasyon çalışmalarının ardından üreticinin hizmetine sunuldu. Gülnar için önemli yere sahip olan elma üretiminde 3 bin 600 tonluk saklama kapasitesi ile çiftçiyi nakliye yükünden kurtaran Soğuk Hava Deposu, ayrıca mevsimlik çalışan 50 kişiye de iş kapısı oldu. Tarıma destek çerçevesinde ise Büyükşehir Belediyesi, ilçeye teslimini yaptığı Antep Fıstığı Kavlatma Makinesi ile alternatif ürünlerin yayılarak çoğalmasına da öncü oldu.

Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar Gülnar’da 12 bin 400 kilometre uzunlukta sulama borusu dağıtırken, yeni açılan Gülnar Devlet Hastanesi’ni ilçeye bağlayan yola ve kavşağa sıcak asfalt çalışması ve orta refüj ile kaldırım da yaptı.

Yangınlara müdahale ve hasta nakli için hayati önem taşıyan 40 metre çapında helikopter pistini de ilçeye kazandıran Büyükşehir Belediyesi, mobil mezbaha, mezarlık bakım ve temizliği, güreş sahası, 17 okula asfalt ve parke taşı döşenmesi, yol genişletme ve yeni yol açma ile asfalt çalışmaları, ilaçlama, ambulans ve cenaze hizmetleri gibi hizmetlerin yanında dağıttığı 8 tekerlekli sandalye ile de engellilerin yanında oldu. Öte yandan Gülnar’a sunduğu itfaiye hizmeti ile 424 yangın ve kurtarma olayına müdahale eden Büyükşehir Belediyesi, Gülnar’ı olası facialardan korumak için de önemli bir görev üstlendi.
Kaynak: İHA