GEKA Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla'da Yapıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 89. Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Amir Çiçek başkanlığında Muğla'da yapıldı.

Ajans faaliyetlerinin gözden geçirildiği ve devam eden projelerin ele alındığı toplantıda konuşan Vali Çiçek, öncelikle ajansın 3 yıldır ulusal ve uluslararası platformlarda bölgenin tanıtımı amacıyla katıldığı fuarların değerlendirmesini yapacaklarını söyledi.

Önümüzdeki yıllarda fuarlara katılım konusunda izlenecek yol haritasını çizeceklerini belirten Çiçek, 'Yönetim kurulumuzun, yurt dışındaki Kalkınma Ajanslarının çalışma modellerini incelemek amacıyla talep ettiği ve ajansımızın hazırladığı yurt dışı kalkınma ajansları raporunu inceleyeceğiz. Örnek alabileceğimiz konuları belirleyeceğiz.' dedi.

Genel Sekreterliğin ilgili mevzuat gereği, her yıl aralık sonunda yönetim kuruluna sunması gereken, ajansın uygulanmakta olan insan kaynakları politikasına ilişkin raporunu bugünkü toplantıda değerlendireceklerini kaydeden Çiçek, rapor ile insan kaynakları planlaması, işe alım, eğitim, çalışma etiği, bilgilendirme, iş sağlığı ve güvenliği ve performans yönetimi hakkındaki bilgiler verileceğini ifade etti.

Bölge için kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite ve benzeri diğer faaliyetlerin desteklendiği Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında 2016 yılında ajansa 39 proje başvurusu yapıldığına işaret eden Çiçek, 'Söz konusu projelerin değerlendirilmesinde şu ana kadar yönetim kurulumuzca onaylanarak başarılı bulunan 17 projenin 15'i ile sözleşme imzalanmıştır. Bu toplantımızda, son dönemde başvurusu yapılıp değerlendirmede başarılı bulunan ve Genel Sekreterlikçe sunulan üç projeyi inceleyerek değerlendireceğiz.' diye konuştu.

GEKA'nın bölgenin turizm potansiyelini ulusal ve uluslararası mecralarda tanıtmak amacıyla tanıtım faaliyetlerine özel önem verdiğini vurgulayan Çiçek, 'Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışı fuar faaliyetlerinin dışında gerçekleştirdiğimiz basılı materyal ve ulusal basın yayın kuruluşlarıyla işbirliği içinde yürüttüğümüz tanıtım çalışmalarını gözden geçireceğiz.' dedi.

Toplantıya GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Çiçek, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Kaynak: AA