FETÖ'nün Konya Barosu Yapılanmasına İlişkin Dava

Darbe girişiminin ardından avukatlara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan'ın da bulunduğu, 20'si tutuklu 45 sanığın yargılanmasına devam edildi Kayacan: '(FETÖ elebaşı Fetullah Gülen) Ülkenin kan kaybetmesine neden olan, insanları mağdur eden kişiyle ilgili nasıl olumlu düşünebilirim? En başta beni mağdur etti'.

Konya'da darbe girişiminin ardından avukatlara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 20'si tutuklu 45 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler, sanıkların avukatları ile yakınları katıldı.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen tutuklu sanık eski Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan, öğleden sonraki oturumda da ifadesine kaldığı yerden devam etti.

Mahkeme Başkanı, Kayacan'ın telefonundaki materyallerin incelendiğini söyledi. Telefonuna yüklenen ve sonra silinen programla ilgili bildiklerini anlatması istenen Kayacan, 'Ben bahsettiğiniz programı telefonuma yüklemedim, bundan da bilgim yoktur.' dedi.

Mahkeme Başkanı'nın, 'FETÖ/PDY örgüt lideri hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine Kayacan, şöyle konuştu:

'Her şey ortada, görülüyor. Hiçbir olumlu düşüncem yok. Bu kişiyle ilgili yaşamım boyunca ne övücü ne de yerici beyanım olmamıştır. Ülkenin kan kaybetmesine neden olan, insanları mağdur eden kişiyle ilgili nasıl olumlu düşünebilirim? En başta beni mağdur etti. Bu kişiye yönelik hiçbir pozitif düşüncem olmamıştır.'

Duruşma, yarın devam edecek.

- FETÖ'nün Konya Barosu yapılanmasına ilişkin iddianame

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından avukatlara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 20'si tutuklu 45 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek', 'Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'a muhalefet etmek' suçlarından dava açıldığı belirtildi.

İddianamede, 'Bazı sanıkların ByLock kullandıkları, hukuk fakültesi öğrencilerine burs imkanları sağlandığı, stajyer avukatların örgüt yapılanmasına dahil edilmesine yönelik faaliyetlerde bulunulduğu, 'kurban parası' adı altında örgüte maddi destek sağlandığı, yine bir kısım sanıkların sıklıkla Pensilvanya'daki örgüt elebaşını ziyarete gittikleri, FETÖ'nün talimatı doğrultusunda Bank Asya'yı ayakta tutabilmek için yüklü miktarda paralar yatırdıkları, darbeye destek niteliğinde sosyal medyada paylaşımlarda bulundukları' ifadeleri kullanıldı.

Avukatların imamı olduğu ileri sürülen Abidin Gürsoy'un, hakimlik ve savcılık sınav sorularının çalınıp dağıtılmasında da görev aldığı iddia edildi.

Kaynak: AA