Edirne Valisi Özdemir Et Ve Süt Ürünleri Üretim Merkezini Ziyaret Etti

Edirne Valisi Günay Özdemir, süt ve süt ürünleri üretim merkezinde incelemelerde bulundu.

Merkeze bağlı Büyükismailçe köyündeki, Erhan Akgün'e ait süt ve süt ürünleri üretim merkezine gelen Özdemir, işletme sahibinden bilgiler aldı.

Edirne'nin üretimde değil markalaşmakta sıkıntıları olduğunu ifade eden Vali Özdemir, kentte yerel işletmelerin yatırımlarına önem verdiklerini söyledi.

Markalaşma yolunda yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını anlatan Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

''Şehrimiz genel anlamda üretimde iyi ancak bir sonraki adım olan markalaşmakta sıkıntılarımız var. Bu konuda yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız ve bununla ilgili olarak Kalkınma Ajansı gibi proje ve finans desteği veren kurumlarımız var. Peynirin önemli bir üretim merkezi olduğu Edirne’de hiçbir markamızın olmaması düşündürücü. Böyle bir tesisi Edirne’ye kazandıran herkese teşekkür ediyorum.''

Vali Özdemir ile birlikte incelemelerde bulunan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt da markalaşma konusunda yapılacak çalışmalara destek vereceklerini ifade etti.

Kaynak: AA