Bülent Ecevit Üniversitesinde Hibe Projesi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nun Katılım Öncesi Mali Yardım (IPA) kapsamında proje ortağı olduğu iki hibe projesinin desteklenmesinin kabul edildiği bildirildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, IPA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi - Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi hibe programı kapsamında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında “Karaelmas Diyarının Keyfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında Projesi” ile Zonguldak’ta dezavantajlı kadınların iş gücü piyasasına katılım oranlarının yükseltilmesi, işsizlik oranlarının düşürülmesi ve sosyal entegrasyonlarının sağlanması amaçlandığı kaydedildi.

Proje kapsamında kadın istihdamının artırılmasıyla ilgili panel ve çalıştaylar düzenleneceği ve 18-28 yaş arasındaki işsiz ve dar gelirli 100 kadına Çağrı Merkezi Personeli Meslek Eğitimi ve İşbaşı Eğitimi verileceği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Eğitimler Çaycuma Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanlarınca verilecek olup, işbaşı eğitimler de Çaycuma MYO Çağrı Merkezinde yapılacak. Proje kapsamında iş arayanlar ile işçi arayan işverenlerin eşleştirileceği bir eşleştirme sistemi kurulacak ve eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerler işgücü piyasasına yönlendirilecek. Yine “Kadın Tasarımcılar Çaycuma’yı Değiştiriyor” adlı ikinci proje kapsamında ise kadın katılımcılara, Çaycuma MYO öğretim elemanları tarafından bilgisayar destekli mobilya tasarım eğitimleri verilecek. Eğitimin sonunda katılımcılara MEB onaylı sertifika verilecek. Çalışmak ve tercih edilen bir meslek sahibi olmak isteyen kadınların öncelikle yer alması hedeflenen bu eğitimin kapsamında staj imkanı da sağlanacak.'

Kaynak: AA