Başkan Karaçoban Mehmet Akif Ersoy'u Andı

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Karaçoban Mehmet Akif Ersoy'u Andı
Karaçoban yayımladığı mesajında, “Her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer alan gerçek bir aydın olup, İstiklal mücadelesinin Anadolu’nun tamamına yayılması gerektiğine inanmış kişiliği, şiirleri ve etkili hitabeti ile çok büyük katkıda bulunmuştur. Mehmet Akif Ersoy yalnızca bir destan yazmamış, büyük bir şairin, muzdarip bir ruhun, bütün acılarını duyarak bu milletin acılarını, mazisini, kültürünü, zor günlerini, çilelerini ve bunların çarelerini göstermiştir. O’nun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır.” dedi.

Alaşehir Belediye Başkanı Karaçoban, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil; yüreğiyle yazmıştır. Mehmet Akif Ersoy, ruh dünyası, vatan millet sevgisi ve mücadele azmi ile örnek bir şahsiyet olarak gönüllerimizdeki yerini yücelterek korumaya devam edecektir. Bu vesile ile merhum milli şairimizi vefatının 80. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.”
Kaynak: İHA