Balıkesir Valisi Yazıcı Burhaniye De Bengi Projesi'ni Anlattı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 750 öğretmenle ile bir araya gelen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı,eğitim niteliklerini geliştirmek için hazırlanan Bengi projesini anlattı. Ahmet Akın Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Coker, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy’da katıldı.

Balıkesir Valisi Yazıcı Burhaniye De Bengi Projesi'ni Anlattı
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, bütün kamu görevlilerinin görevlerini eksiksiz yapması halinde memleketin çok şeyler kazanacağını söyledi.

Bengi projesi ile eğitim kalitesinin iyileştirilmesinin amaçlandığını anlatan Vali Ersin Yazıcı, öğretmenlerden çok çalışmalarını istedi.

Vali Yazıcı, ”15 Temmuzda yaşanan hain darbe girişimi göstermiştir ki; bizim bizden başka dostumuz yoktur. Vatanını ve milletini seven herkes görevini en iyi şekilde yapmalı. Böylelikle ülkemiz gelişip büyüyecek. Bunun için siz öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Bu gün çöpçüsünden, bakkalına ve doktoruna kadar herkesi siz öğretmenler yetiştirmektesiniz. Her zaman sorumluluğumuzu bileceğiz. Ben de 25 yıllık idareci olarak büyük sorumluluklarım var. Bu ülke bizim. Biz ve bizden sonra geleceklerin huzur içinde yaşamasını istiyorsak hepimiz sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz. Bengi projesinde yeni bir şey yok. Bildiklerimizi hatırlatma projesidir. Bunları herkes biliyor. Ancak, proje ile bildiklerimize dikkat çekmek istedik. Biz burada eğitime mercek tutmak istiyoruz. Burada ana sorumlu sizlersiniz. Cunda adasında 180 kişi ile toplantı yaptık. Buraya yapabileceklerimizi yazdık. Ben de vali olarak yapabileceklerimi yazdım. Ankara’nın yapabileceklerini değil. Çocuklarımızı başkalarına bırakmayalım. Kamuda mazeret hastalığı var. Öğretmenlerde bu hastalık başka mesleklere göre daha az. Arkadaşlar, herkesin yaptığı iş önemli. Bu gün mahallemizde çöpler bir hafta alınması neler yaşarız. Bir düşünün. Herkes en iyisini yapma gayreti içinde olacak. Okul olarak. sınıf olarak. birey olarak en iyisini yapma gayreti içinde olalım. Bütün kurum ve kuruluşlar okullarla irtibatlı olacak. Okulda yaptıklarımız çarşıda konuşulur olacak. Bir sinerji olacak. Bunun yararını önümüzdeki dönemde gereceğiz. İsterseniz yapabilirsiniz. Bir takım değerlerimizi kaybetmeye başladık Emniyet birimlerine çok önemli vakalar geliyor. Ahlakı değerlerin eksikliği ile ilgili önemle suçlar işleniyor. Bir çok değer, ilkokulda ve ortaokulda öğreniliyor. Lütfen çocuklarımıza değerlerimizi öğretelim. Herkes işini dürüstçe yapmalı. Bir çok değerlerimizi veremediğimiz için olumsuzluklar yaşanmaktadır. Ceza yasaları ile bazı şeyler önlenemiyor. Aile ve siz öğretmenler varsınız. Siz nasıl en iyi hizmeti istiyorsanız. Anne ve babalarda en iyi öğretmeni istiyor. Türk vatandaşı en iyi hizmeti istiyor. Yaptığımız işlerde bir tık yukarı çıkalım. Ülke çok zor günler geçirmektedir. Herkes artık bir şeyler yapmalı. Her bir damlaya ihtiyacımız var. Kendimizi geliştirirsek geri kalmayız. Bengi projesi herkesin katkı verebileceği bir proje. Akademik başarıdan, etik değerlere ve sosyal kültürel faaliyetlere kadar çok şey var. Herkes bu projeye katkı sağlasın. Başarıları ödüllendirelim. İnsanları onurlandırmak çok önemli. Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandıralım. Böyle olursa büyük devlet oluruz. Okuma alışkanlığı da, ilk, orta ve lisede kazanılıyor. Sonradan bu alışkanlığı kazanmak çok zor. Balıkesir’de 14 bin öğretmen ve 183 bin öğrencimiz var. Hepinize başarı diliyorum.” dedi.

Vali Yazıcı, öğretmenlerin sorularını yanıtladı. İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Coker’de proje hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’da, projeye ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Kaynak: İHA