YYÜ'de Erasmus+ Değişim Programı Yabancı Dil Sınavı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yurtiçi-Yurtdışı Eğitim Ofisi Koordinatörlüğü tarafından Erasmus+ Değişim Programı Yabancı Dil Seviyesi Belirleme Sınavı yapıldı.

YYÜ'de Erasmus+ Değişim Programı Yabancı Dil Sınavı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan sınava 400’den fazla öğrenci katılırken, bu sınavda başarılı olanların 100 kadarı değişim programlarından yararlanabileceğibelirtildi. YYÜ Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Arif Kıvrak, öğrencilerin Erasmus Değişim Programından yararlanmak için ön başvurularını yapıp, yabacı dil sınavına girdiklerini ifade ederek, "Önümüzdeki dönemlerde yabancı dil sınavından başarılı olan 100’den fazla öğrencimizin değişim programından yararlanmasını sağlayacağız. Ayrıca Erasmus programından yararlanamayan öğrencilerimiz ise Mevlana Değişim Programından faydalanmak için başvuruda bulunabilecekler. Mevlana Değişim Programı dahilinde bütün ülkeler ile değişim hareketliliği gerçekleştirebilecek durumdayız" dedi.

Doç. Dr. Kıvrak, öğrencilere Erasmus+, Mevlana ve Farabi değişim programları ile ilgili ilanları YYÜ resmi sayfasından takip etmeleri çağrısında bulunarak, doğru bilgi almak için Yurtiçi-Yurtdışı Eğitim Ofisi ile iletişime geçmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Erasmus+ Değişim Programı ile öğrencilerin Avrupa’da eğitim şansı yakaladığını kaydeden Kıvrak, "Öğrencilerimiz bu programla kariyerlerini şekillendirebilmektedirler. Bu önemli fırsatı kaçırmamalarını öneriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA