Toroslar'da Kardan Kapanan Yollar Açılıyor

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, sınırları içerisinde bulunan yaylalarda yoğun kar yağışından dolayı ulaşıma kapanan yolları açıyor.

Toroslar'da Kardan Kapanan Yollar Açılıyor
Karla mücadele ekiplerinin çalışma gerçekleştirdiği bölgelerde araç ve yaya trafiği bir nebze olsun rahatlarken, ekipler aynı zamanda hasta olan ve yolda kalan vatandaşların ve yaylalarda konaklayan Yörüklere de yardım ediyor. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da yaylalarda 24 saat sürdürülen karla mücadele çalışmalarına katılarak, belediye ekiplerine destek verdi. Karla kapanan yollarda çizmelerini giyerek çalışmaları yerinde takip eden Tuna, yaylalardaki ana yol ve sokaklarda kar yağışının etkili olması nedeniyle kapanan yolları ulaşıma açtıklarını ve vatandaşların kardan olumsuz etkilenmemesi için yoğun mücadele verdiklerini söyledi.

Ekiplerin mesai gözetmeksizin teyakkuz halinde çalışmalarına devam ettiğinin bilgisini veren Tuna, "Eskiden köy ve beldeyken belediyemize bağlanarak mahalleye dönüşen yaylalarımızda bir haftadır yoğun bir kar yağışı oldu. Ekiplerimiz, yayla yollarında ve ana arterlerde kapanan yolları açmak için çalışmalarını mesai gözetmeksizin sürdürüyor. Amacımız, yoğun kar yağışının vatandaşlarımız ve ulaşım açısından en az sıkıntıyla atlatılmasıdır” dedi.

Tuna ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden mahalle sakinleri ise Toroslar Belediyesi’nin bu yıl da karın yağmaya başladığı ilk günden itibaren çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürdüklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA