TİKA'dan Senegal Mesleki Eğitim Bakanlığı'na Büro Ve Bilişim Malzemeleri Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Senegal Mesleki Eğitim Bakanlığı’na büro ve bilişim malzemeleri desteğinde bulunuldu.

TİKA'dan Senegal Mesleki Eğitim Bakanlığı'na Büro Ve Bilişim Malzemeleri Desteği
TİKA, Senegal’de gerçekleştirdiği projeler ile idari ve sivil altyapıların geliştirilmesine destek vermeye devam ediyor. Senegal Mesleki Eğitim, Çıraklık ve Zanaat Bakanlığına bağlı Ulusal Mobilyacılık Proje Birimi ile başlatılan işbirliğinin ilk etabında, usta zanaatkarların da dahil olduğu 5 kişilik bir heyet, Kasım ayında, Türkiye’nin mobilyacılık, konfeksiyon ve dericilik alanlarına ilişkin çalışmalarını yerinde görüp incelemek ve tecrübelerinden faydalanmak üzere, Ankara ve İstanbul’da bulunan kurum ve kuruluşlarda incelemelerde bulundular.

Projenin ikinci etabında ise, Senegal Mesleki Eğitim, Çıraklık ve Zanaat Bakanlığının kapasite gelişimine destek vermek amacıyla bilişim ve büro malzemeleri temin edildi. TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Senegal Mesleki Eğitim, Çıraklık ve Zanaat Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mame Sané Ndıaye, Ulusal Mobilyacılık Proje Birimi Koordinatörü Saloum Ndıaye ve TİKA Dakar Program Koordinatörü Yaver Demir katıldı.

Törende bilişim ve büro malzemelerinden oluşan destek için teşekkürlerini sunan Senegal Mesleki Eğitim, Çıraklık ve Zanaat Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Ndıaye, TİKA ile işbirliğinin artarak ve güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA