Siirt Belediyesinden Terör Mağdurlarına Destek

KHK ile görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, PKK'lı teröristlerin saldırısı nedeniyle bir süre önce Şırnak, Cizre ve Nusaybin'den gelerek kente yerleşen terör mağduru 106 aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, terör mağduru 106 aileye yardımda bulundu.

KHK kapsamında Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle Şırnak, Cizre ve Nusaybin'den gelerek kente yerleşen ailelere yardımda bulunduklarını kaydetti. Taşkın ayrıca, Suriyeli ailelere de yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Ailelerin, daha önce, belediye binasından aldıkları 25 kilo ağırlığındaki yardım kolilerini taşımaya çalıştıklarını ifade eden Taşkın, onları rencide etmemek için yardımların belediye çalışanları tarafından evlerde teslim edileceğini belirtti.

İhtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesi için çalışma yürüttüklerini dile getiren Taşkın, şunları kaydetti:

'Sahada çalışmalarını sürdüren ekipler bugüne kadar 496 ihtiyaç sahibi aile tespit etti. Kentimize terörden mağdur oldukları için gelen Şırnak, Cizre ve Nusaybin'li 106 aileye gıda ve giyim yardım ulaştırıldı. Ayrıca Suriye'den gelen 320 aile ile Siirtli yardıma muhtaç olduğunu tespit ettiğimiz 70 aileye de yardım gerçekleştirildi.'
Kaynak: AA