Sarayönü'ne İki Yeni TOKİ Projesi

Sarayönü ilçesinde daha önce belde olan Kurşunlu ve Çeşmelisebil mahallerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından konut projeleri yapılacak.

Sarayönü Belediyesi ve TOKİ iş birliğinde gerçekleştirilecek projeler kapsamında, Kurşunlu Mahallesi'nin kesin kayıtları, Çeşmelisebil Mahallesi'nin ise ön taleplerinin kabul edildiği bildirildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçe merkezinde üçüncü etabı, Ladik Mahallesi'nde ise ikinci etabı yapılacak TOKİ konutlarının, Kurşunlu ve Çeşmelisebil mahallelerine de yapılacağını söyledi.

İlçedeki konut ihtiyacının büyük bölümüne TOKİ konutları ile cevap verildiğini aktaran Solak, şöyle konuştu:

'İlçe halkımızın TOKİ konutlarına ilgisi bir hayli yoğun. Merkezde yapılan iki etabın yanı sıra 883 konutlu üçüncü etabın da ihalesi gerçekleştirildi. Yine Ladik Mahallemizde ikinci etap projesi ihale aşamasına geldi.Kurşunlu Mahallemizden gelen talep üzerine kabul edilen kesin kayıtlar neticesinde yine 46 adet 2+1, 48 adet 3+1 olmak üzere 94 daire yapılması planlanıyor. Çeşmelisebil Mahallemizden de 250 dairelik bir ön talep var. Bunu TOKİ Başkanlığına ilettik. Önümüzdeki günlerde Çeşmelisebil projesi için kesin kayıtlar kabul edilmeye başlanacak.'

Kaynak: AA