'Özel Çocuklar' Gönüllerde Taht Kurdu

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı 6. Geleneksel Engellerimiz Engel Değil gösterisinde yer alan “Özel Çocuklarımız” ve ailelerine teşekkür yemeği düzenledi.

'Özel Çocuklar' Gönüllerde Taht Kurdu
Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen gala yemeğine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Filiz Saltan, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Meral Özdemir, Özel Çocuklar Komisyonuna kayıtlı 50 çocuk, aileleri ve Kadın Kent Gönüllüleri katıldı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı özel çocuklar ve aileleriyle ilgilenerek sohbet etti. "Özel Çocuklarımız", Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ile ilgili düşüncelerini ve anılarını anlatarak duygu dolu anlar yaşattı. Özel Çocuklardan Anıl İpek seslendirmiş olduğu türküyle bir kez daha engelleri kaldırdı.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı 6. Geleneksel Engellerimiz Engel Değil gösterisinde sahne alan çocuklara Dr. Fatma Yazıcı ve komisyon üyeleri tarafından teşekkür sertifikası ve asker künyesi verildi.

Çocuklarımızın aştığı engelleri gözlemliyoruz

6. Geleneksel Engellerimiz Engel Değil gösterisinde muhteşem bir programa imza atan Özel Çocuklar’a teşekkür eden Dr. Fatma Yazıcı, “Özel Çocuklarımız gönüllerimizde taht kurdular. Çocuklarımızı sevgiyle, emekle ince ince işleyerek hayatın içine entegre etmeyi amaçlıyoruz. Bunun için emek ve sevgimizi veriyoruz. Emeğin ve sevginin karşılığı her zaman pozitif oluyor. Biz, bunu programı izlerken gördük. Çocuklarımızın neşesi, kat ettiği kademeler ve aştıkları engelleri yıllar içinde gözlemliyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Tabii ki sizin gözlemleriniz daha farklıdır. Evinizdeki çocuğu daha net gözlemleme şansınız oluyordur ama biz bile bu farkı fark edebiliyoruz. 7 yıl önce de bunu söylemiştik, birlik olursak, bize güvenirseniz, birlikte el ele verirsek engellerimizi daha kolay aşabiliriz. Bugün de görüyoruz ki birlik ve beraberlik içinde aşılamayacak sorun yoktur. En azından yükümüz hafifler. Bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Bundan sonra inşallah yeni çocuklarımızı da aramıza katarak, bu aileyi daha da büyüterek, iyilik yapmak isteyen kadınların önünü açarak bu yolculuğa devam edeceğiz. Bundan herkes nasipleniyor” dedi.

Mutluluk tek başına yaşanmıyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “En Gurur Duyduğum Proje Gönül Elleri Çarşısı” sözünü hatırlatan Dr. Fatma Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nı kurmamıza sebep olan Allah’a her zaman şükrediyorum. Toplumda sosyal açıdan dezavantajlı çok kesim var. Siz belki sadece bir pencereden bakıyorsunuz ama belediyemiz ve Gönül Elleri Çarşımız bütün dezavantajlı kesimlere ulaşmaya çalışıyor. Ve biz bunu hep iyi yürekli kadınlarla, onların emekleriyle gayretleriyle yapmaya çalışıyoruz. Tüm problemleri birbirimize sarılarak aşacağız. Gönül Elleri Çarşısı, insana huzur veren büyük bir proje. Tek başınıza iyilik hali olmuyor. Siz evde ne kadar mutlu olursanız olun başka aileler sıkıntıdaysa o sıkıntı size bir şekilde ulaşıyor. Bu nedenle tek başına mutluluk olmuyor. Hep birlikte mutlu olacağız, hep birlikte güzel günler göreceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Düğünlerde kenarda duran Anıl, artık halay başı

Özel Çocuklardan Anıl İpek’in annesi Gülser İpek, programda konuşma yaptı. Anıl’ın hayatından kesitler sunan İpek, “Ben Anıl’ı hiçbir yere yalnız bırakmıyordum. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na güvendim, bıraktım. Artık Anıl’ı servisle her yere gönderebiliyorum. Anıl’ı düğünlere götürdüğüm zaman hep zıplıyordu, hiç oynayamıyordu. Üzüldüğüm için onu hep sandalyede, kenarda tutuyordum. Anıl, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda halk oyunları eğitimi aldı ve çok başarılı oldu. Artık düğüne gittiğimiz zaman oğlum halay çekiyor, halayın başına bile geçiyor. Onun için çok mutluyum, herkese çok teşekkür ediyorum. Şadi Bey’e, Fatma Hanım’a, bütün çalışan gönüllülere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA