Orköy Kapsamında 2 Milyon 700 Bin TL Ferdi Proje Kredisi Verildi

Kilis ve ilçelerine bağlı köylerde Orköy kapsamında bin 396 aileye 2 Milyon 700 bin TL ferdi proje kredisi verildi.

Orköy Kapsamında 2 Milyon 700 Bin TL Ferdi Proje Kredisi Verildi
Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman köylerinde yaşayan ailelere her yıl güneş enerjisi, süt sığırcılığı, dam örtüsü çeşitli alanlarda ferdi proje kredileri veriliyor.

Kilis’in Musabeyli ilçesine bağlı Topallar köyü muhtarı İdris Topaloğlu, Kilis Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2010 yılında köylerinde yaşayan birçok aileye güneş enerjisi kredisi verildiğini ve köylerinde hemen hemen güneş enerjisi olmayan aile kalmadığını belirterek, Kilis Orman İşletme Müdürlüğü aracılığıyla Orman Genel Müdürlüğüne teşekkür ettiklerini söyledi.



Kilis İşletme Müdürü Cesim Karadağ ise, 2003-2016 yılları arasında orman köylerinde yaşayan bin 396 aileye 2 Milyon 700 bin TL ferdi proje kredisi verdiklerini, bu kredilerin bir kısmının hibe olduğunu, geri kalan kısmını ise faizsiz olarak uzun vadede taksitler halinde geri aldıklarını belirtti.

Karadağ, Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu projelerin orman köylerinde yaşayan aileleri kalkındırma amacı ile hazırlanan sosyal projeler olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki yıllarda ORKÖY kapsamında kredilerin devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: İHA