KBÜ'de 'Teknoloji Fakültesi Danışma Kurulu' Toplantısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Fakültesi tarafından 'Teknoloji Fakültesi Danışma Kurulu' toplantısı yapıldı.

Teknoloji Fakültesi Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, sanayi sektörünü yakından ilgilendiren kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bir araya gelinerek üniversite-sanayi işbirliğinde çeşitli projeler geliştirme konusunda istişare yapıldı.

Toplantıda konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Demir, kendi teknolojisini üreten ülke konumunda olmak için bilgi üreten, fayda sağlayan bir yapılanma içinde olmak gerektiğini söyledi.

Karabük Üniversitesinin kurulduğundan beri iyi noktada olduğunu ifade eden Demir, farklı kurumlarla bir araya gelerek fayda sağlamak için çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Danışma Kurulu toplantısını yılda iki kez yapmayı planladıklarını vurgulayan Demir, ülkenin hedeflerini paylaşarak, bu hedefleri gerçekleştirmek için uğraştıklarını, bunun için de üniversite çalışanı ile sanayi çalışanını bir araya getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Toplantıya, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cem Biçen, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Yıldıray Yıldırım, Teknoloji Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

Kaynak: AA