'İç Mimarlık Bölümleri Giriş Sınavı Ve Niteliği Paneli' Düzenlendi

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümünün düzenlediği “İç Mimarlık Bölümleri Giriş Sınavı ve Niteliği Paneli” Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirdi.

'İç Mimarlık Bölümleri Giriş Sınavı Ve Niteliği Paneli' Düzenlendi
Panele konuşmacı olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Demirbaş, TOBB Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Müge Bozdayı, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tonguç Tokol, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Doğan, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülçin Cankız Elibol, Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Atalayer ve Anadolu Üniversitesi öğretim elemanları katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emrah Gökaltun, “Bu panelin iç mimarlık eğitimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Bölüm Başkanı Prof. B. Burak Kaptan, yüksek öğretime girişte birçok sınav sisteminin değiştirildiğinden bahsederek şunları söyledi:

“Anadolu Üniversitesi’nde İç Mimarlık Bölümü 1991 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi’nde kuruldu. 2011 yılına kadar yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden ve eğitim veren İç Mimarlık Bölümü, 2011 yılında Mimarlık Tasarım Fakültesi’nin kurulmasıyla bu bünyede yer alarak MF-4 puanıyla öğrenci almaya başladı.

MF-4 puanıyla aldığımız öğrencileri bu yıl mezun ediyoruz ve yaşanan bu değişimlerin sonuçlarını da sayısal olarak almaya başladık. Dolayısıyla Anadolu Üniversitesi bir deneyim yaşadı. Biz de bu deneyimlerin sonuçlarını konuşacağız.”

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Arş. Gör. Tuğba Levent, YGS-LYS sistemini ve iç mimarlık bölümlerine girişte kullanılan puan türlerini anlattı. Panelde Yrd. Doç. Dr. Faruk Atalayer ise yeni ve eski sistemden bahsederek iki sistem arasındaki farklara değindi.

Panelin devamında farklı üniversitelerden gelen öğretim üyeleri de deneyimlerini paylaşarak, iç mimarlık bölümlerine giriş sınavını ve niteliğini değerlendirdi.
Kaynak: İHA