Haleplilere 3 Tır Yardım Malzemesi Gönderildi

Nevşehir'de yürütülen kampanyada toplanan yardım malzemelerini taşıyan 3 tır Cilvegözü Sınır Kapısına uğurlandı.

Nevşehir Valiliğince Halepliler için düzenlenen kampanya kapsamında merkeze bağlı Çardak köyünden temin edilen çeşitli temel ihtiyaç malzemeleri ve 50 ton patates taşıyan 3 tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na gönderildi.

Gıda, battaniye ve kışlık giysilerin yüklendiği tırları uğurlamak amacıyla Borsa Kavşağı’ndaki yardım toplama merkezinde tören düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, kampanyanın il genelinde devam edeceğini belirterek, 'Halepliler için başlattığımız kampanya çerçevesinde ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım göndermeye devam ediyoruz. Allah’a ne kadar hamd etsek azdır, zira Müslüman kardeşlerimize yardım gönderebiliyoruz.' diye konuştu.

İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından dua edilmesinin ardından yardım malzemesi yüklü tırlar, Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru yola çıkarıldı.

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Seyit İnce ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA