Halepli Ailelere İnsani Yardım

İdlib'e getirilen ailelere un, battaniye ve ayakkabı dağıtıldı.

Almanya'daki hayırseverlerin temin ettiği 2 bin battaniye, bin ayakkabı, 25 ton un, Sadakataşı Derneği tarafından, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusundan tahliye edilerek İdlib'e getirilen ailelere ulaştırıldı.

Dernek başkanı Kemal Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halepli ailelerin yaralarını sarmaya çalıştıklarını bildirdi.

Almanya'daki hayırseverlerin bağışlarını dernekleri aracılığıyla Halepli ailelere ulaştırdıklarını aktaran Özdal, 'Halep'ten gelerek kamplarda barınan ailelerin dertleriyle dertlenmeyi sürdüreceğiz. Şu an bizlere çok ihtiyaçları var. Türkiye ve yurt dışındaki hayırseverlerin desteklerini kardeşlerimize ulaştırmayı sürdürüyoruz.' dedi.

Havaların soğuk olması nedeniyle ısınma araçlarına büyük ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Özdal, 'Bu kapsamda Halepli ailelerimize 2 bin battaniye verildi. Çocuklar için bin ayakkabı, ailelerin ekmek ihtiyaçlarının giderilmesi için de 25 ton un dağıtıldı.' ifadesini kullandı.

Özdal, Halepli ailelerin destekçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.
Kaynak: AA