GÜNDEM / 26 Aralık 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açılış törenine katılacak, Nasrullah Meydanı'nda halka hitap edecek.

- Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.

(Çankırı/13.30/Kastamonu/15.30/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de Karaağaç Köprüsü'nde incelemelerinin ardından işadamları ve öğrencilerle buluşacak, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi açılışına katılacak, Uzunköprü ve Keşan ilçelerinde STK temsilcileriyle bir araya gelecek, Tekirdağ'da muhtarlar ve STK temsilcileriyle görüşecek.

(Edirne/09.00-15.45/Tekirdağ/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Anayasa Komisyonunda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, aralık ayına ilişkin sektörel güven endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'a düzenlediği çalışma ziyareti kapsamında Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile baş başa ve heyetler arası görüşmede bulunacak.

(Doha) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Karadeniz'e düşen Rus uçağına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekatı ve iç savaştaki gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Şam-Hama-Humus-Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Müslüman Amerikan Cemiyeti ile Kuzey Amerika İslam Camiası tarafından, İslam dünyası ve Amerikalı Müslümanların sorunlarının ele alınacağı MAS-ICNA Kongresi düzenlenecek.

- KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın onur konuğu olduğu kongrede, AA muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi' açılacak.

(Chicago) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen 'Celaleddin Ökten Ödülleri Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığınca 'Türkçemizin Soylu Sesi Yunus Emre’ye Saygı' programı düzenlenecek.

(İstanbul/14.00)

3- Yazar Cemil Meriç, doğumunun 100. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığının düzenleyeceği etkinlikle anılacak.

(İstanbul/19.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, STK temsilcileri ve spor kulüpleri yöneticileriyle bir araya gelecek, Van Valiliğini, AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret edecek, Ferdi Sporlar Merkezi ile Nur Tatar Spor Salonu'nda incelemelerde bulunacak.

(Van/11.00-16.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto Süper Lig'de 16 haftalık ilk bölüm, Trabzonspor-Fenerbahçe, Gençlerbirliği-Bursaspor maçlarıyla tamamlanacak.

(Trabzon/20.00/Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 12. haftanın son maçında Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- 3 yabancı banka Türkiye için kapıda

- BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben:

- 'Şu anda Türkiye'de bankacılık yapmaya ilgi duyan 3 banka var. Bunların 2017'de Türkiye'de olacağını düşünüyoruz'

- 'Daha önce Türkiye'de temsilcilik açan Bank of Bahrain and Kuwait (BBK) bankacılık lisansıyla ilgileniyor'

- 'Avrupa'da kooperatif bankacılığı çok yaygın. Buralarda bir açılım sağlayabiliriz. Eskiden tarım ya da turizm tarafını destekleyen, Anadolu'da bir bölge ile ilgilenen bankalar vardı. Buralarda güçlü kooperatif gruplara ihtiyaç var. Bu alanlara girebiliriz'

- 'Bankalara 2016 yılında 7 milyon 851 bin 777 liralık idari para cezası kestik'

- 'İnşallah 2017 yılında bankaların kırtasiye, arşivleme ve teknoloji tarafında avantaj sağlayacak birtakım düzenlemeler yapacağız'

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

2- Akıncı Üssü'nde yakıt tanklarını sığınağa saklamışlar

- Darbe girişimi öncesi ve sonrası Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde yaşananlara şahitlik eden 'Burak' kod adlı itirafçı subay, Konya'daki soruşturma kapsamında verdiği ifadede, üstte yaşananları ayrıntılarıyla anlattı

- Şüpheli subay: 'Darbecilere uçaklarda yakıt bulunduğu halde yakıt olmadığını söyledik. Personelin olmadığını, paraşüt ve oksijenin bulunmadığını belirterek yakıt tanklarını da sığınağa sakladık. Personele bir bölgeye geçip ışıkları kapatmalarını, gizlenmelerini söyledim. Telefonla bana ulaşarak yakıtlı uçak numaralarını istediler. Yakıtı olmayan 6 uçağın numarasını verdim'

- 'Emniyetimizi aldıktan sonra pist darbe karşıtı uçaklar tarafından vuruldu. Bunun üzerine darbe girişimine kalkışan pilotlar ve diğer personel üssü terk etmek için rütbe ve isimliklerini sökerek kaçmaya çalıştılar'

(Metin Bolat/Konya)

3- 'Erdoğan amcayı görmek istiyorum'

- AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da oyunu verdiği 'Gözyaşı'nın babası için çağrısı karşılık buldu' adlı fotoğrafın kahramanı 5 yaşındaki Gözyaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşmayı hayal ediyor

- Suriyeli Gözyaşı:

'Erdoğan amca babamla benim fotoğrafımı görmüş, mutlu olduk. Onu çok seviyorum inşallah kendisini görmeyi çok istiyorum'

(Cem Genco/Hatay)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA