Gevaş'ta Hırsızlık Olayına Karışan 5 Kişi Yakalandı

Van’ın Gevaş ilçesinde çeşitli zamanlarda hırsızlık yapan 5 kişi, İlçe Emniyet Amirliğinin başarılı çalışmaları neticesinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz ay Hişet Mahallesi’nde bir restorana giren hırsızlar, çeşitli markalarda piyasa değeri 5 bin TL civarında olan alkollü ürün ile birlikte piyasa değeri yaklaşık 9 bin TL olan 1 adet mixer cihazı, 1 adet hoparlör ve 1 adet güç amfisini alarak kaçtılar. Gevaş İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekipler tarafından yapılan sıkı çalışmalar sonucunda hırsızlık olayının faili 3 şahıs yakalandı. Yapılan sorguda, işledikleri suçu itiraf eden şahıslar, çaldıkları alkollü içecekleri Van merkezde alkollü içki satışı yapan bir markete sattıklarını, çaldıkları müzik aletlerini de yine Van merkezde ikamet eden müzisyen bir şahsa sattıklarını beyan ettiler.

İlçe Emniyet Amirliği görevlileri, yaptıkları sorgu sonrasında çalınan mixer cihazı, hoparlör ve güç amfisini Van’da satın alan müzisyenden teslim alarak restoran sahiplerine iade ettiler. Alkollü içkiler ile ilgili çalışmaların ise devam ettiği öğrenildi.

Daha sonra adliyeye sevk edilen G.E., U.T. ve M.A. isimli şahıslar tutuklanarak Van M Tipi Cezaevine gönderildi.

Ayrıca, geçen hafta Van Büyükşehir Belediyesine ait halk otobüsü olmak üzere toplam 4 araç ve 2 iş yerinden meydana gelen hırsızlık olaylarının failleri M.B. ve F.Ş. isimli 2 şüphelinin Gevaş İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce yakalandığı, F.Ş.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, M.B.’nin ise tutuklanarak Van M Tipi Cezaevine gönderildiği öğrenildi.
Kaynak: İHA