Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Açıklaması

VAN – Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, PKK’nın alçak, hain bir terör örgütü olduğunu ve en büyük zararı da Kürt vatandaşlara verdiğini belirterek, “Bu millete, bu bayrağa uzanan her eli kırmak bizim boynumuzun borcudur’’ dedi.

Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Açıklaması
Sabah saatlerinde Van’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, valilik ziyaretinin ardından Bak Hele Bak Kahvaltı Salonunda Vanlı sporcularla bir araya geldi. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın birer konuşma yapmasının ardından kürsüye çıkan Bakan Akif Çağatay Kılıç, Van ve ülke gündemine dair önemli konulara değindi. Bakanlığın Van’daki yatırımlarıyla ilgili iyi bir noktada olduğunu belirten Bakan Kılıç, Van’da Kredi Yurtlar Kurumuyla alakalı 10 bine yakın bir kapasiteye yaklaştıklarını söyledi.

Kılıç, “Yeni devreye girecek yurtlarla inşallah 10 bini geçeceğiz. Rektörümüz bunları duydukça mutlu oluyor. Ama Van’da gerçekten üniversiteyle iyi bir işbirliğimiz var. Yaptığımız çalışmalara gerçekten güzel destekler veriliyor. Daha da iyiye gideceğiz. Van’daki yurt imkanları Türkiye’deki önemli yurt imkanlarından birisidir. Gerçekten farklı bir noktaya gelmiş durumdayız” diye konuştu.

Van’a daha iyisini yapmak için çok çalıştıklarını ifade eden Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Vanlı Nur Tatar’ın adını taşıyan spor salonu geçen sene açıldı. Gerçekten önemli bir imkan. Bunun da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Bunu nasıl geliştirebiliriz konusunda sürekli arkadaşlarla temas halindeyiz. Antrenörlerimizle, spor camiamızla sporcuların gelişim ve altyapılarının daha iyi olması konusunda yoğun bir şekilde çaba harcamamız gerekiyor. İyi bir noktadayız. Bakın yüzme, kapalı spor salonumuz ve ilçelerimizde spor salonlarımız var. Ayrıca programımızda olan bir kamp merkezimiz var. Bununda projesini değiştirip geliştirerek daha büyük hizmet verecek bir noktaya getireceğiz. Tabi gençlik merkezlerimiz var. Van en çok gençlik merkezlerinin olduğu illerin başında geliyor. Faal olarak 8 merkezimiz var. Bu merkezleri de en iyi şekilde değerlendirerek buradaki genç kardeşlerimizi herhangi bir şekilde olumsuzluklarla bir araya gelmemesini sağlayacağız.”

“İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

Bayrak, vatan, ezan ve inanç için mücadele verdiklerini söyleyen Kılıç, şöyle devam etti:

“Genç sporcularımız bugün buraya eşofmanlarıyla gelmişler. Giydikleri eşofmanların üzerinde ne var? Ay yıldızlı Türk bayrağımız var. Bayrağımızı temsil ederek göklere çekmek için, İstiklal Marşı’mızı çaldırmak için bu mücadelenin içerisindeler ve bunu gururla, şerefle ve onurla yapıyorlar. Dolayısıyla bizi bir birimize bağlayan unsurları iyi bileceğiz. Bizim ayrımız, gayrımız yok. Bizim gidecek bir vatanımızda yok. Bu vatan, bu devlet bizim. Biz hep beraber bu coğrafyada bir şeyler başarabilirsek başarırız. Ayrı ayrı düşerek böyle bir şey olmaz. Kenetleneceğiz. Kurtuluş Savaşı’nda cepheye giden Vanlı 120 çocuktaki gibi ortaya konan zihniyet, yaklaşım, düşünce, ortaya konan ruh, birliktelik ve beraberlik ruhu, bizde bu mücadelenin içinde yer alalım. Bizde bu mücadeleyi verelim. Bayrağımız, vatanımız, ezanımız ve inancımız için biz bu mücadeleyi verelim diyerek o istiklal mücadelesi içinde yer almış Vanlı kardeşlerimiz. Cumhurbaşkanımız ne dediler, ‘Biz istiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz.’ 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartmak amacıyla koşuyoruz. 2053-2071 bizim Anadolu’ya gelişimizin, İstanbul’un fethinin yıl dönümleri ve sembolleri, buralara sizler götüreceksiniz. Biz bunların temelini hazırlıyoruz. İnşallah sizler bu noktaya taşıyacaksınız.”

“Tüm terör örgütlerine karşı duruyoruz”

Güvenlik güçlerine uzanan elleri kıracaklarını ve bunu yapmayı boyun borcu olarak gördüklerini söyleyen Bakan Kılıç, “Ülkemizde ihanet içerisinde olan yok mu? Var. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başını çektiği hainler ne yapmaya çalıştılar? Bu ülkeye darbe yaşatmaya kalktılar. Ne oldu? Milletimiz Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın çağrısı etrafında kenetlendi. Bir oldu. Beraber oldu. Bayrağını alan meydana koştu. Tankla, silahla gelen teröristin karşısına iman dolu göğsünü siper etti. İşte biz bu inançla tüm terör örgütlerine karşı; PKK, DAEŞ, DHKP-C, YPG ne varsa hepsine karşı duruyoruz ve duracağız. Ama bunu beraber yapacağız. Siyasi anlamda tesir ettiklerini iddia edenler ne diyorlar? ‘Biz belli bir bölgenin temsilcisiyiz.’ Değilsiniz. Çünkü Van gibi tüm illerimizde Türkiye’nin temsilcisi olan halktır. İşte burada bir arada olan millettir ve bu millet kendisine hizmet edenin gönlünü alır. Şimdi Van’da belediye noktasında kayyum atandı diye eleştirenler var. Peki devletin, milletin imkanlarını alıp da çukur kazanlara bu devlet seyircimi kalacaktı. Sizlerden alınan vergilerle onlara emanet edilen bu milletin aracını gerecini çukur kazmak için emniyetini sağlamak için gece gündüz görev yapan polisi, askerini şehit etmek için bu imkanları kullananlara karşı sessiz mi kalacaktık? Bu gençler ay yıldızlı bayrağıyla uluslar arası müsabakalarda ter döküyorlar ise polisimiz, askerimiz, korucularımız da bu millet güvenli bir şekilde hayatını yaşasın diye fedakarlıkların en büyüğünü yapıyor. Yeri geldiği zaman canını ortaya koyuyor. Niçin? Bayrak için, millet için, inanç için. O zaman kusura bakmayınız. Onlara uzanan elleri kırmak bizim boynumuzun borcudur. Bu millete, bu bayrağa uzanan her eli kırmak bizim boynumuzun borcudur ve biz bunu yapıyoruz ve yapacağız. Hiç kimse de bizi bu yoldan alıkoyamaz. Tehditmiş. Kimi tehdit ediyorsunuz? Neyi tehdit ediyorsunuz? Milleti mi tehdit ediyorsunuz? Bu milletin geleceğiyle bir olmak için, beraber olmak için, emek veren çalışanları mı tehdit ediyorsunuz? Kusura bakmayın, sizin boş laflarınızla bizim geçirecek vaktimiz yok. Başbakanımız ne diyor? ‘Laf üzerine laf koymak değil, iş üstüne iş koymaya, taş üstüne taş koymaya geldik.’ Biz böyle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti verilen sözleri tuttu”

Cumhurbaşkanının 2002’den beri gece gündüz demeden koşturduğunu anlatan Kılıç, “Cumhurbaşkanımız ne için koşturuyor? Bu ülke daha ileriye gitsin. Gençlerimiz, sporcularımız ve milletimiz daha büyük imkanlara sahip olsun. Birçok ‘yapılamaz’ denilen şeyler yapıldı mı? Unutuyoruz. Hatırlayalım. 2002 yılında AK Parti iktidarı öncesinde yapılan çalışmalardaki verilen sözler, en basitinden alalım. Duble yol. Cumhurbaşkanımız ‘yapacağız’ dedi.

O zaman daha adaydı, hatta aday bile yaptırmadılar. Sonra ‘aday olamaz’ dediler. Yıldı mı? Hayır, yılmadı. Önüne o set çekilmemiş miydi? Bakın şimdi unuttuk. İlk seçilmiş Cumhurbaşkanımız olduğu için 14 yılı aşkın süredir Türkiye’ye Başbakan ve sonra Cumhurbaşkanı olarak hizmet ettiği için unuttuk bazı şeyleri. Şundan 15 sene önce yasaklamışlardı. Şimdi mecliste demokrasi havariliği yapanlar, o zaman ne diyordu, ‘yasaklayın. Aman gelmesin.’ Ne oldu. Biz ne dedik. Yasakları kaldıracağız demedik mi? Dedik. Kaldırdık mı? Kaldırdık. En birinci elden buna şahit olanlar sizler değimlisiniz? Sözümü tuttuk mu? Tuttuk. Peki yol dedik. Yaptık mı? Yaptık. Hava yolunu halkın yolu yapacağız dedik ve yaptık. Bakın Türkiye nereden nereye geldi. O tek şeritli yollarda uzun süren yolculuklar vardı. Şimdi çift geliş, çift gidiş. Ama her yere de uçak var. Biniyorsun uçağa, bir saat sonra istediğin yerdesin. Bunlar oldu. Yaşadığımız için her gün bunlar normal geldiği için unuttuk. Bunların nasıl yapıldığını anlamak için iyi hatırlamamız lazım. İşte bütün bunlar yapılırken, birileri de istemedik diyor. Yapmayalım diyor” diye konuştu.



“Bunların hepsi kalleş”

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan terör olaylarına da değinen Bakan Akif Çağatay Kılıç, “İstanbul’da maç sonrası 45 vatan evladını şehit ettiler. Bir hafta sonra Kayseri’de askerlerimizi, hem de pazar iznine çıkarken şehit ettiler. Otobüsün içinde kalleşçe. Zaten bunların hepsi kalleş. Bunların ancak bildikleri, korkarak bir köşeye sıkışıp bomba patlatmak, arkadan vurmak. Bunlar namert, hain. Bunların hepsi bunlara uyuyor. Ama bunların hepsini temizleyip atacağız. Kayseri’de askerlerimizi şehit ettiler. Sonra bir tane namerdi, haini Rusya Büyükelçisine suikast etmek üzere gönderdiler. O da aynen böyle haince, kalleşçe arkasından vurdu. Ama çok şükür, uluslararası camia işin arkasında ne olduğunu gördü. Biz ilişkilerimizi raydan çıkartmak isteyenlere rağmen işimize devam ediyoruz. Bu ülkenin içine nifak sokmak isteyenler, bu ülkenin evlatlarını, gencecik fidanlarını şehit edenler iyi bilsinler, biz bir ölür bin diriliriz ve size teslim edecek bir karış toprağımızda yoktur. Siz yok olacaksınız. Bu vatan toprağı size ancak ve ancak duruş sergiler. Size teslim olmaz” şeklinde konuştu.



“Ülkemizin, vatanımızın ve milletimizin güvenliği için nerede olmamız gerekiyorsa orada oluruz”

Irak’ta ve Suriye’deki Türk askeri varlığına ilişkin de konuşan Bakan Kılıç, “Şimdi bazıları ‘bizim Irak’ta, Suriye’de ne işimiz var’ diyorlar. Bundan bir sene önce ne diyordunuz. Gerçi ne dediklerini de bilmiyorlar. Sabah akşam başka konuşuyorlar. Bir sene önce ‘niye oraya gidiyorsunuz’ diyorlar. Şimdi ‘niye gereğini yapmıyorsunuz’ diyorlar. Bir tutarlı olun. Gerçi şimdi ana muhalefette ‘operasyonlar konusunda hükümete destek vereceğiz’ diyor. Yani bu millet zaten onlara hizmet edenler, onların güvenliğini sağlayanların arkasında duruyor. Hainlere ses çıkartmayanları da görüyor. Biz ülkemizin, vatanımızın, milletimizin güvenliği için nerede olmamız gerekiyorsa orada oluruz. Kimsenin de toprağında gözümüz yok. Bizim vatanımız bize yeter. Ama bizim vatanımıza dışarıdan herhangi bir şekilde tehdit edenlere karşı da biz gereken adımı artarız. Bunlar bizim bağlarımız olduğu yerler. Akrabalık bağlarımız var. Daha şurada Çanakkale’ye gidip de beraber savaştığımız, şehit olduğumuz ecdadımız oralarda var. Halep’te var. Şam’dan da var. Mostar’dan da, Selanik’ten de var. Onun için bir olacağız, beraber olacağız, hep beraberde Türkiye olacağız.”

“PKK bir terör örgütüdür”

AK Parti olarak Türkiye’nin her yerinde aynı şeyleri söylediklerini belirten Kılıç, Türkiye’nin neresine giderlerse gitsinler aynı şeyleri söylemekten çekinmediklerini kaydetti.

Kılıç, “Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu zamanda da böyleydi. Şu anda Başbakanımızın zamanında da böyle. Bizde farklı illerde farklı konuşmak yok. Her yerde her doğruyu söyleriz. PKK; alçak, hain terör örgütüdür. En büyük zararı da Kürt vatandaşlarımıza vermiştir. Duyuyorum. Bazı ‘yatırımları Avrupa Birliği fonlarıyla yaptılar. AB getirdi yaptı bunları’ diyor. Bari yalan söylemeyin. Yalan söylüyorlar, yalan. Bu ülkede yapılan yatırımların hepsi bu ülkenin öz kaynaklarıyla yapıldı. Bazı uluslar arası projeler de var, ama bu yolları kim yaptı? AK Parti hükümeti Türkiye’nin imkanlarıyla yaptı. Recep Tayyip Erdoğan’a sordular? Bu kaynağı nereden bulacaksın? Tek bir cevap verdi. ‘Kaynak Türkiye’ dedi.

Ve kaynak Türkiye oldu. Binali Yıldırım, yol üstüne yol yaparken, Türkiye’nin kaynaklarını kullandı. Bizlerde işte sizlerle Türkiye’nin geleceğini kuracağız. Ay yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Bu ezanlar susmayacak. Bu bayrak inmeyecek. Bu bayrağa göz dikenin de biz gözünü çıkartacağız. Sizin için her türlü imkanı seferber etmek için bir an bile tereddüt etmeyeceğiz. Ben bu milletin birliği ve beraberliği için, bayrağı için, ezan için, inancı için şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim onların yaptığı fedakarlıkların karşılığını vermeyi bize nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Van’a stadyum müjdesi

Bakan Kılıç, Van depreminde hasar gören ve kentin ihtiyacını görmediği için eski stadyumun yanında bir spor komplesi kurulacağının müjdesini de verdi. Kılıç, “Gelelim Van’ın beklediği konuya. Sabah Van’a geldiğimde Vali beyle eski stadyumun olduğu bölgeden geçtik. Tabi eskimiş bir yapı, düzenlenmesi gerekir. O bölgede 54 dönümlük biz arazimiz var. Benim düşüncem şudur. Van’ın merkezinde az bulunacak bir arazinin sahibiyiz. Van için yapılabilecek çok güzel işler var. Orası şehrin merkezidir. Dolayısıyla bizim orayı tamamen bir spor alanına döndürmemiz lazım. Ama sadece futbol değil. Bunu kabul etmem. Şimdi yeni başlatacağımız bir projemiz var. Oraya antrenman salonları yapacağız. Açık olan tenis kortlarını da açılır kapanır portatif yapacağız. Yaz kış kullanılabilir hale gelecek. Açık spor alanlarıyla ilgili düşüncelerimiz var. Orayı da muhafaza ederek geleceğe yürüyeceğiz. İnşallah yerelde de bize bu konuda destek olunur. Bu 54 dönümlük araziyi bir spor kompleksine çevireceğiz. En kısa sürede hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Akif Çağatay Kılıç’a konuşmasının ardından sporcular tablo hediye etti. Bakan Kılıç, toplantının ardından esnafı ziyaret ederek AK Parti İl Başkanlığına geçti.
Kaynak: İHA