Ekonominin Kalbi Çankaya'da Atıyor

Çankaya, 2016 yılında iş yeri açmak isteyen girişimcilerin ilk tercihi olurken, Çankaya Belediyesi 2016 yılının başından itibaren 5 bin 322 yeni işletmeye ruhsat verdi.

Ekonominin Kalbi Çankaya'da Atıyor
‘Yatırımın Başkenti’ olarak anılan Çankaya’da 2016 yılının başından aralık ayının son haftasına kadar 5 bin 322 yeni iş yeri açıldı. Çankaya’da ticari faaliyette bulunmak isteyen işletmelerden 4 bin 682’si market, büro, kuaför, pastane, lokanta, konfeksiyon gibi sıhhi iş yeri, 426’sı depo, ilaçlama, imalathane gibi gayrisıhhi iş yeri, 214’ü ise güvenliğe tabi eğlence ruhsatı için belediyeye başvurdu.

Bir işletmenin uyması gereken her koşul incelenerek verilen ruhsat, daha sonra da işletmenin uygunluğu açısından ruhsat denetim ekipleri ve zabıta tarafından da kontrol ediliyor. Çankaya Belediyesi denetim ekipleri, kasım ve aralık ayında 772 iş yerinin ruhsat kontrolünü gerçekleştirdi.

Esnafa nazarlık

Çankaya Belediyesi, iş yerlerinin kapısını yeni açan esnafa ayrıca özel yapım nazar boncuklu hayırlı olsun çerçevesi vermeyi de sürdürüyor. Çankaya Belediyesi Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi’nde engelliler tarafından yapılan çerçeve içinde verilen hediyeyi kabul eden esnaf da nazar boncuğunu iş yerlerine asıyor.
Kaynak: İHA