Başkan Kocamaz, Hıristiyan Aleminin Noel'ini Kutladı

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, her yıl 25 Aralık’ta Hz. İsa’nın doğumunun kutlandığı Hıristiyan bayramı olan Noel’i kutladı.

Başkan Kocamaz, Hıristiyan Aleminin Noel'ini Kutladı
Kocamaz, ’Kutsal Doğuş’ veya ’Milat Yortusu’ olarak da bilinen, 20. yüzyılın başlarından itibaren bir bayram olarak kutlanan Noel ile ilgili, "Her yıl 25 Aralık’ta Hz. İsa’nın doğumu nedeniyle kutlanan Noel, aslında birçok medeniyete, sayısız etnik köken ve inanca sahip insanların barış ve huzur içinde yaşadığı topraklarımızda da kutlanmaktadır. Bir bayram olarak kutlanan Noel’de, başta Hıristiyan vatandaşlarımız olmak üzere tüm Hıristiyan alemi, bu önemli günü özgürce ve huzur içinde kutlamaktadır. İçel’de bu kutlamalara ev sahipliği yaparken, binlerce yıldır her inançtan insanımızın hoşgörü çatısı altında buluştuğu, barış ve huzur iklimiyle yoğrulduğu toraklarımızın simgesi haline gelmiştir" dedi.

Hıristiyan vatandaşların, Akdeniz’in incisi güzel İçel’de bayramlarını gerektiği gibi huzur içinde kutladıklarını vurgulayan Kocamaz, "Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar uzanan devlet geleneğimizle, her yönden insanlığa örnek teşkil eden medeniyetimiz, farklı inanç ve görüşlerin coğrafyamızda barış ve huzur içinde yaşayabilmelerine olanak sağlamaktadır. Bu topraklar üzerinde yaşam süren her birey, yüzyıllardır coğrafyamızda hüküm süren barış ve huzur ortamı ile saygı ve sevgi çerçevesinde farklılıkları birer zenginlik olarak görmektedir. Yıllardır hiçbir din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeden misafirperverliği ile dünyaya örnek olmuş Anadolumuz, bugün de savaşlar ve baskıdan kaçan mazlumların sığındığı bir liman olmaya devam etmektedir. Hiçbir ayrım gözetmeden herkese kucak açan ülkemiz ve milletimiz, bundan sonra da bu coğrafyada barış ve huzur içinde hep birlikte yaşamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Hıristiyan vatandaşlarımızın inançları çerçevesinde kutladıkları Noel’i kutlarken, bu önemli günlerin başta güzel ülkemiz olmak üzere tüm dünyada yardımlaşma ve dayanışma iklimini geliştirmesine vesile olmasını dilerim" diye konuştu.

Kaynak: İHA