Bakan Müezzinoğlu, Kariyer Merkezi'ni Açtı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Müezzinoğlu, Kariyer Merkezi'ni Açtı
Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde bulunan Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışını gerçekleştiren Bakan Dr. Müezzinoğlu, merkezin açılmasıyla gençlerin üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulma endişesinin sona ereceğini söyledi.



Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin açılışta yaptığı konuşmada, Trakya Kariyer projesinin Trakya’da bölgesel ölçekte işverenler ile gençleri bir araya getirerek, gençleri hızlıca iş hayatına kazandırmayı hedeflediğini belirterek, “İstihdam sürecinde yer alan tüm paydaşların katılımı ile oluşturulacak kariyer merkezi modeli ile kariyer hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde sunulması için her ortağın belirli roller ve sorumluluklar alarak sürece katkı sunmasını hedefliyoruz. Projemiz ile üniversitelerin kariyer merkezleri ve bölgedeki işletmeler arasında uzun vadeli işbirliği sağlanacak. Nitelikli iş gücüne ihtiyacı olan iş dünyası ile o dünyaya yeni adım atacak olan yetişmiş gençler arasında kuvvetli bir diyalog kurulacak. Gençler, kariyer hizmetleri ve danışmanlığından faydalanarak staj imkanlarından haberdar olacak. Projede verilecek girişimcilik eğitimleri sayesinde kendi işlerini kurabilecek bilgiye ulaşacaklar” diye konuştu.

Kaynak: İHA