Akademisyenlere 'İş Sağlığı Ve Güvenliği' Semineri

Hakkari Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından akademik ve bazı idari personellere “İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri verildi.

Akademisyenlere 'İş Sağlığı Ve Güvenliği' Semineri
Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen seminere, üniversitenin öğretim elemanları ve bazı idari personeller katıldı.

Üniversite bünyesinde oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, 28648 sayılı Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ile ilgili üniversitenin öğretim elemanlarına İş Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Macit Ertuş ve İş Yeri Hekimi Dr. Mehmet Halhallı tarafından bilgiler verildi.

Seminerde, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazaları ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilk yardım, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile korunma tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, tahliye ve kurtarma konuları üzerinde duruldu.

Yaklaşık 8 saat süren seminerin sonunda yapılan sınavda başarılı olan personellere katılım belgeleri verileceği belirtildi.
Kaynak: İHA