AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' Oylaması

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Anadolu Ajansının 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katılarak 'haber', 'yaşam' ve 'spor' kategorilerinde dört fotoğraf için oy kullandı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Anadolu Ajansının 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı.

Kaynak, Gaziantep Havalimanı'nda, 'haber', 'yaşam' ve 'spor' kategorilerindeki fotoğraflar arasından 4 eser için oy kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, haber kategorisinde Jawad al Rifai'nin çektiği, Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde rejim ve Rus savaş uçaklarının Firdevs semtindeki yerleşim yerlerine saldırması ve sivillerin saldırı düzenlenen bölgeyi terk ettiği ana ait 'Enkazdan Kaçış' isimli fotoğrafa oy verdi.

Kaynak, aynı kategoride, milli birlik ve bütünlüğü yansıttığı için Kayhan Özer'in çektiği, Cumhurbaşkanlığının himayesinde Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' adlı isimli fotoğrafı da seçti.

Yaşam kategorisindeki fotoğrafları da inceleyen Kaynak, Ali Jadallah'ın, Gazze'deki yağmurdan etkilenen insan ve hayvanları çektiği 'Gazze'de Kış' adlı fotoğrafı için oy kullandı.

Muhammet Ali'nin, verdiği mücadeleler açısından kendisi için önemli figür olduğunu ifade eden Kaynak, spor kategorisinde foto muhabiri Volkan Furuncu'nun 'Muhammet Ali'nin Vefatı' adlı fotoğrafına oy verdi.

Kaynak, Muhammet Ali'nin çok farklı bir yeri olduğunu belirterek, 'Efsaneliği sadece iyi boksörlüğünden kaynaklanmıyor. Hem İslam'ın gür sedası oldu hem de Amerika'da beyazların zulmüne direnen bir ses oldu.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA