2017 Çermik İçin Yatırım Yılı Olacak

Diyarbakır’ın Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, 2017 yılının ilçe için bir yatırım yılı olacağını belirterek, yıllık 50 bin olan turist sayısını, yapılacak yatırımlarla 150 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

2017 Çermik İçin Yatırım Yılı Olacak
Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, hayata geçirilecek projelerle 1 yıl sonra ilçenin farklı bir çehreye kavuşacağını söyledi.

Yüzde 51 minerali olan ve birçok hastalığa iyi gelen termal suyun daha iyi tanıtılması için de projelerinin olduğunu ve tesisleşme çalışmalarına gittiklerini aktaran Karamehmetoğlu, Türkiye’nin her yerinden vatandaşların şifa bulmak için Çermik’e geldiğini belirterek, hedeflerinin yılda 150 bin turist olduğunu vurguladı.

“Yatırım yapacaklara her türlü desteği vermeye hazırız”

Yatırımcılara da çağrı yapan Başkan Karamehmetoğlu, Çermik’in suyunun dünyanın başka bir yerinde olmadığını ifade ederek, “Birçok hastalık için şifa kaynağı bir su. Suyun yüzde 51 minerali var ama tesis konusunda çok eksiğimiz var. Belediye olarak yatırım yapacak iş adamlarına her türlü desteği vermeye hazırız. Yatırımcı nereden gelirse gelsin destek olacağız. Eski hamamları hepsini restore edeceğiz. İlk olarak tarihi Paşa Hamamı’nın aslına uygun olarak restore edilmesi için proje tamamlandı. Bölgemiz terör belasından kurtulursa Çermik çok farklı bir yere gelecek. Vatandaşlarımız 1 yıl sabretsinler. Teşkilatlarımızla, ekibimizle, vekillerimizle, bakanlarımızla Çermik’in çehresini değiştireceğiz. AK Parti belediyeciliğini Diyarbakır ve ilçelerine yansıtacağız. 1 yılda 50 bin turist geliyor buraya. Projelerimiz bitince Çermik’e 150 bin turist gelmesini hedefliyoruz. Çermik, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal turizm bölgesi olarak ilan edildi. Çermik kendi ayakları üzerinde duran bir ilçedir. Çermik hizmetin en iyisine layıktır. Hükümetin Çermik’e desteği tamdır. Vatandaşlarımız için mesire alanı, park alanı, aileleriyle oturabilecekleri kafeterya, SPA merkezi gibi projelerimiz var. Yeter ki biz çalışalım, hizmet verelim halka. Çermik halkının hizmetçisiyiz. Halkımızın emrindeyiz. Bizim belediyecilik anlayışımızda ben yok biz var. Çermik için halkımızın fikir ve önerilerine de ihtiyacımız var. 2017, Çermik için yatırım yılı olacak” dedi.

Kaynak: İHA