'15 Temmuz İngilizce Makale Yarışması'

Darbe girişimini ve buna direnişi dünyaya anlatmak amacıyla Zeytinburnu Belediyesince düzenlenen yarışmaya, 13 Ocak 2017'ye kadar başvuru yapılabilecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve buna direniş, İngilizce makale yarışmasıyla dünyaya anlatılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen yarışma kapsamında sekiz kategoride 24 ödül verilecek.

Dereceye giren makalelerin sahiplerini 80 bin liralık para ödülü alacak, eserler Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça ve İspanyolca başta olmak üzere çok sayıda dilde yayımlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 15 Temmuz direnişinin tüm insanlığa örnek olduğunu belirterek, 'Yarışmada dereceye giren eserleri çok sayıda dile çevirerek, tüm kıtalardaki insanların bu bilgilere ulaşmasını sağlamış olacağız. Böylece, milletimizin olağanüstü direnişi ve başarısı hem dünyada daha fazla bilinecek hem de benzeri saldırılarla karşılaşma ihtimali olan millet ve devletler bizim bu tecrübemizden faydalanacaktır.' ifadelerini kullandı.

Aydın, vatandaşların darbe girişimine karşı durup tarihi dönüm noktasına imzasını attığını kaydederek, bu olayın dünyanın tüm milletlerine ve gelecek nesillere anlatılmasını sağlamak amacıyla makalelerin çok sayıda dile çevrilerek yayımlanacağını bildirdi.

Son başvuru tarihi 13 Ocak 2017 olarak belirlenen yarışmayla ilgili detaylı bilgiye 'www.turkiyede15temmuz.com' adresinden ulaşılabilir.
Kaynak: AA