'Yarını Kodlayanlar'da Son Hackathon Yapıldı

Türkiye Vodafone Vakfı'nın Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği 'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında düzenlenen hackathon'ların sonuncusu İstanbul'da gerçekleştirildi.



Şirketten yapılan açıklamaya göre, 'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında gerçekleştirilen hackathon'ların sonuncusu, 7-14 yaşlarındaki yaklaşık 100 çocuğun katılımıyla Vodafone Maslak Plaza'da düzenlendi.

Hackathon'da 8 kişilik takımlara ayrılan çocuklar, 20 gönüllü eğiticinin denetiminde Massachusetts Institute of Technology'nin (MIT) çocuklara yönelik geliştirdiği Scratch programı ve 'kendin yap' robotu mBot başta olmak üzere çeşitli uygulamaları kullanarak kodladıkları robotları sergiledi. Bütün gün süren hackathon'da 'mBot Futbol Maçı', 'Labirentten Çıkış', 'mBot Sumo Güreşi', 'Rakibin Balonunu Patlatma', 'mBot'larla Dinozoru Kurtarma' ve 'mBot Zar Turnuvası' gibi oyunlar da oynandı. Hackathon'un sonunda her çocuğa madalya verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek olma hedefiyle başlattıkları dijital kalkınma seferberliği doğrultusunda eğitimin dijitalleşmesine önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etmeyi hedefleyen bir şirket olarak, ülkemizde çocukların dijital kültürle yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Kodlama bilen çocuklar, Türkiye için hedeflediğimiz Gigabit Toplumu’nun mimarları olacak. Bu doğrultuda Habitat iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Yarını Kodlayanlar projesiyle 2 ayda yaklaşık bin çocuğa kodlama eğitimi verdik. Projemizin son aşamasında ise daha önce kodlama eğitimi verdiğimiz 5 ilin her birinde yaklaşık 100 çocuğumuzun katılımıyla hackathon’lar düzenledik. İstanbul’daki hackathon’umuz ile hackathon programımızı tamamladık.

Habitat Derneği'yle birlikte Türkiye’nin en kapsamlı çocuk hackathon’larını düzenledik. Hackathon'larda çocuklarımız takımlar halinde aynı ortamda belli bir sürede inovatif fikirlerini kodlara döktü, kendilerine verilen konuyla ilgili olarak sınırlı bir zamanda yeni bir ürün ortaya çıkarmaya çalıştı. Hackathon’lar, çocuklarımız için önemli bir paylaşım merkezi ve diğer takımlarla rekabet ettikleri bir platform görevi gördü. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, kodlama eğitimleri ve hackathon’lar sayesinde teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’yi dijital geleceğe çocuklarımızla taşıyacağız.'

Kaynak: AA