Yardım Gönüllüleri Derneği Halep İçin Harekete Geçti

Beylikdüzü Yardım Gönüllüleri Derneği, insanlık dramının yaşandığı Halep için topladığı 2 tır dolusu yardımı bölgeye gönderdi.

Yardım Gönüllüleri Derneği Halep İçin Harekete Geçti
Beylikdüzü Yardım Gönüllüleri Derneği üyeleri tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda ve çeşitli yardım malzemeleri, bugün Halep’e hareket etti. Çoğunluğunu Beylikdüzü İhlas Marmara Evleri 2. Kısım Sitesi ve civarında bulunan sitelerde yaşayan vatandaşların oluşturduğu dernek üyeleri, Halep için başlattıkları kampanyada birçok yardım maddesi topladı. Geçtiğimiz hafta insanlık dramının yaşandığı Halep kentine 1 tır yardım malzemesi gönderen dernek üyeleri, bugün daha çok vatandaşın desteğiyle toplanan 2 tır dolusu malzemeyi Halep’e uğurladı. Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi Yeşilyurt Caddesi üzerindeki depoda bir araya gelen dernek üyeleri tarafından öğle namazının ardından edilen dualar eşliğinde yardım tırları yola çıktı.

İhlas Marmara Evleri 2. Kısım Sitesi yöneticisi Mehmet İşcan, “Oradaki soydaşlarımız yokluk içerisinde, zulüm altında. Savaşları devletler yapıyor. Biz de toplum olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Sitemizde toplanan yardımlar var. Bunları bir araya getirerek site bayanlarımızın çalışmalarıyla, çorbada bizim de tuzumuz bulunsun diye yardımları sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Suriye’ye ve Irak’a, Somali’ye göndermenin çalışmalarını başlattık. Sekizinci tırımız geçen hafta gitti. 2 tırımızı da şimdi göndereceğiz. Bu yardımların geneli Suriye’ye gitti. Bu çalışmalarda en fazla emeği geçen İhlas Marmara Evleri 2. Kısım ve civarında ikamet eden bayanlar oldu. Diğer ülkelere de İhlas Vakfı kanalıyla yardımlarımız oldu. Yine burada toplanan yardımlar Somali’ye giden tırlara da yüklendi. Kenya’ya gitti. Diğer ülkelere de yardımlarımız devam edecek” dedi.

Beylikdüzü Yardım Gönüllüleri Derneği sorumlusu Lütfiye Aydın ise, “Kardeşlerimizin acısına biraz da olsa merhem olabilmek duygusuyla hareket ediyoruz. Şuan 12. tırımızı çıkarmak üzereyiz. Aynı zamanda İstanbul içerisinde bütün muhacir kardeşlerimiz için geniş bir çalışma yapıyoruz. Bunda yalnız değiliz. Beylikdüzü’ndeki bütün hanım ve beyefendi kardeşlerimizin desteğini alıyoruz. Bizim atık diye kullandığımız şeyler onların çok güzel kabul edeceği, belki de inanılmaz bulacağı şeyler. Bunları toparlayalım ve kardeşlerimize destek olanlım dedik. Ve bin tane muhacir kardeşimizin evini döşedik. Kardeşlerimiz kurtulana kadar Kenya’daki, dünyanın 35 ülkesindeki kardeşlerimiz huzura erene kadar, bizim memleketimiz feraha kavuşup birlik ve beraberlik ve kardeşlik bilinci yerleşene kadar devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Dernek üyeleri daha önce de Somali, Kenya, Irak gibi ülkelere çeşitli gıda ve ihtiyaç maddesi yardımında bulundu.
Kaynak: İHA