Toroslarda Karla Mücadele

Adana Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışıyla beyaza bürünen Adana’nın kuzey ilçelerinde yolların ulaşıma açık kalması için çetin mücadele verirken, ilçe belediyeleriyle koordinasyon halinde zor durumdaki vatandaşlara da yardım elini uzatıyor.

Toroslarda Karla Mücadele
Kar kalınlığının yer yer bir metreye ulaştığı, dondurucu kış koşullarının hüküm sürdüğü Pozantı, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Kozan ilçelerinde güçlüklere aldırmayan Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 7/24 yol açma ve tuzlama çalışmalarını devam ettiriyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, ilçe belediyeleriyle birlikte ulaşımın kesintisiz sürmesi ve içme suyu hizmetlerinin aksamaması için uğraş veriyor. Toplam 14 greyder, 5 loder, 1 dozer ve 1 JSB kepçe ile karla mücadele veren Adana Büyükşehir Belediyesi, köy yollarının yanı sıra kar yağışının çok etkili olduğu ilçelerin merkez caddelerinde de küreme ve tuzlama çalışmalarını yürütüyor.

Kar yağışı nedeniyle bir süre ulaşımı kapanan Tarsus-Gaziantep- Adana (TAG) otoyolunda mahsur kalan sürücülerin yardımına koşan Adana Büyükşehir Belediyesi ve Pozantı İlçe Belediyesi ekipleri, kumanya dağıttı.

Kaynak: İHA