Savaş Mağduru Sivilleri Uşak Battaniyesi Isıtıyor

İnsani yardım örgütleri ve hayırseverler, Türkiye'nin battaniye üretiminin yüzde 95'inin yapıldığı Uşak'tan, savaş mağdurlarına ulaştırmak üzere yüz binlerce battaniye siparişi veriyor Battaniye fabrikası sahibi Zengi:'Uşak'ta günlük yaklaşık 50 bin battaniye üretiliyor. Bu battaniyelerin yüzde 80'i bölgeye gönderiliyor' UTSO Başkanı Kandemir: 'Gerek yardım kuruluşları, gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse hayırseverler bölge halkına yardım etmek için seferber olmuş durumda. İlimizde üretilen battaniyenin büyük bölümü bölgeye gönderiliyor'

SONER KILINÇ - Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların saldırısı sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli savaş mağduru siviller Uşak battaniyesiyle ısınıyor.

Uşak'ta battaniye üretimi yapan Saçlı Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Ali Zengi, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'nin battaniye üretiminin yüzde 95'inin Uşak'ta yapıldığını belirterek, kentteki 17 firmanın ürettiği battaniyelerin büyük bölümünün Suriye ve Irak'ta yaşanan savaşlardan kaçan sivillere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildiğini belirtti.

Özellikle insani yardım kuruluşları ve hayırseverlerin yüz binlerce battaniye siparişi verdiğini aktaran Zengi, gelen talepler doğrultusunda birkaç ay sonraya sipariş alabildiklerini söyledi.

- Günde 40 bin battaniye gidiyor

Battaniyenin özellikle kış aylarında bölge insanı için hayati önem taşıdığına işaret eden Zengi, 'Uşak'ta günlük yaklaşık 50 bin battaniye üretiliyor. Bu battaniyelerin yüzde 80'i bölgeye gönderiliyor. Bölgeye daha çok akrilik dediğimiz battaniyeler gidiyor. Birinci amaç insanları soğuktan korumak. Biz de siparişleri yetiştirmek için yoğun şekilde çalışıyoruz.' diye konuştu.

- Milyonlarca battaniye gönderildi

Zengi, Uşak'tan son 4-5 yılda bölgeye milyonlarca battaniye gönderildiğini kaydederek, şu bilgileri verdi:

'Suriye ve Irak'taki olayların biran önce son bulmasını istiyoruz. Savaş nedeniyle milyonlarca insan yaşadıkları yerleri terk etti. Gerek yardım kuruluşları, gerekse ekonomik durumu iyi olan hayırseverler sürekli battaniye satın alıyor. Bu talep patlaması üretimi artırdı. Tüm firmalar bölge için battaniye üretiyor. Bizler de gücümüz oranında battaniye yardımında bulunuyoruz.'

Uşak Valisi Ahmet Okur ise Uşaklı battaniye firmalarının bölge halkına yardımcı olmak için çalıştıklarını ifade ederken, 'Suriye'de yaşanan insanlık dramı hepimizin yüreğini sızlatıyor. Uşaklı hemşehrilerimiz yaşananlara kayıtsız kalmıyor, ellerinden geldiği kadar bölgeye yardım ulaştırmaya çabalıyor. Battaniye firmaları 24 saat aralıksız çalışarak bölgenin battaniye ihtiyacını karşılıyor. Yine güçleri oranında bölge insanları için battaniye bağışlarında bulunuyorlar.' dedi.

Battaniyenin savaş, doğal afet gibi olaylardan etkilenen insanlara yapılan yardımlar içinde hayati öneme sahip eşya olduğuna işaret eden Okur, bölgede yaşanan dramın bir ön önce son bulması gerektiğini belirterek vatandaşların yardım kampanyalarına destek olmasını istedi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Selim Kandemir ise ilde yıllık 9 milyon 700 bin battaniye üretildiğini belirterek 'Suriye'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmak mümkün değil. Gerek yardım kuruluşları, gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse hayırseverler bölge halkına yardım etmek için seferber olmuş durumda. İlimizde üretilen battaniyenin büyük bölümü bölgeye gönderiliyor. UTSO olarak bizde imkanlarımız doğrultusunda yardımlarda bulunuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA