Osmanlı Eğitim Ocakları'ndan Yaban Hayatına Destek

Sorgun ilçesinde Osmanlı Eğitim Ocakları Temsilciliği tarafından, yaban hayvanları için Üçtepeler Tabiat Parkı’na yiyecek bırakıldı.

İlçede etkili olan kar yağışının ardından yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için 200 kilogram buğday, yırtıcı hayvanlar için 150 kilogram tavuk ve büyükbaş hayvan kemikleri ile 10 çuval ekmek doğaya bırakıldı.

Osmanlı Eğitim Ocakları Sorgun Temsilcisi Hamdi Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman Bölge Şefliği’ne ait arazi araçlarının kasasına yükledikleri ekmek, buğday ve hayvan kemiklerini önceden belirledikleri yerlere bıraktıklarını dile getirdi.

Karla kaplı arazide yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanların aç kalmamaları için vatandaşlardan, esnaftan topladıkları yiyecekleri doğaya bıraktıklarını belirten Yüksel, 'Bu yiyecekleri temin etmemizde büyük katkıları olan kasaplarımıza, fırıncılarımıza, lokantacılarımıza, Orman Bölge Şefliğimize çok teşekkür ediyoruz. Kış mevsimi boyunca 4-5 kez değişik yerlere yiyecek bırakmayı planlıyoruz.' diye konuştu.

Sorgun’da 5 yıldır sokak hayvanlarını koruyup bakımlarını üstlenen İsmail Bolat adlı vatandaş, doğada yaşayan vahşi hayvanların doğanın dengesinin korunması açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, 'Osmanlı Eğitim Ocakları olarak da vahşi hayvanları, doğa hayvanlarını beslemek için böyle bir kampanya başlattık. Havaların soğuk olması nedeniyle hayvanların yiyecek bulması neredeyse imkansız. Yaban hayatı olmazsa diğer hayatlar aksar. Bu hayatın güzel bir şekilde devam edebilmesi için ufak da olsa katkı sağlamayı amaçladık.' diye konuştu.

Kaynak: AA