Hindi Eti Hoşuna Gidince Çiftliğini Kurdu

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan Selahattin Gürel, yediği hindi etinin tadını beğenince kurduğu çiftlikte bine yakın hindi yetiştiriyor Gürel, yazları yaylalarda beslediği hindileri başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlere pazarlıyor.

CİHAN OKUR - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan Selahattin Gürel, yediği hindi eti hoşuna gidince kurduğu çiftlikte bine yakın hindi yetiştiriyor.

Gürel, 3 yıl önce yemek için aldığı hindinin tadını beğenince, İmiller köyündeki evinin bahçesine çiftliğini kurmaya karar verdi. İşe 100 hindiyle başlayan Gürel'in çiftliğinde bugün yaklaşık bin hindi bulunuyor.

Organik yetiştirdiği hindilerini yazın yaylaya götürüp doğal besinlerle, kışın ise tarlasında ürettiği yemlerle besleyen Gürel, bunları başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden gelen toptancılara ve isteyenlere satıyor.

Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürekli tavuk eti yemekten sıkıldığı için tadına bakmak amacıyla 3 hindi aldığını, tadını beğenince de çiftlik kurmaya karar verdiğini bildirdi.

Köyüne dönüp bir yakınının desteğiyle hindi çiftliği kurduğuna işaret eden Gürel, şöyle devam etti:

'Hindinin bakımı diğer hayvanlardan daha zor. Bebek gibi ilgi istiyorlar ama aynı zamanda çok zevkli bir iş. Yazın yaylaya çıkıp onlara kekik ve taze otlar yediriyorum. Kışın ise sadece mısır ve arpayla besliyorum. Yani hindilerimizi organik üretiyoruz.

Hindileri evlatlarımdan ayırt etmiyorum, çok ilgili davranıyorum. Sürekli içlerindeyim. Her gün 06.00'dan 19.00'a kadar hindilerin içindeyim. Bu iş hayvan sevgisiyle başlar, eğer bu işi sevmezseniz başarılı olamazsınız.'

Gürel, hindileri organik yetiştirdiği için çiftlik hindilerinden daha lezzetli olduğunu vurgulayarak, 'Yılbaşının yaklaşmasıyla talepler arttı. Vatandaşlar ve büyük şehirlerdeki toptancılar, organik beslediğimi bildikleri için bizi tercih ediyor. İnsanlara organik hindi eti sunuyoruz.' diye konuştu.

Gürel'in kayınbiraderi ve ortağı Mehmet Sağır ise Gürel'in hindi çiftliği kurma teklifini mantıklı bulduğunu belirtti.

Bunun üzerine beraber çalışmaya başladıklarına değinen Sağır, 'Daha önce büyükbaş hayvancılık yapıyordum. Şimdi gecemiz gündüzümüz hindilerle geçiyor. Yazın yaylaya çıkıyoruz, kışın evimizin bahçesinde bakıyoruz. Çok şükür işlerimiz iyi.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA