Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun Açıklaması

'Giresun bir sağlık merkezi kenti haline dönüşmeye başladı'.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun'un bir sağlık merkezi kenti haline dönüşmeye başladığını belirterek, 'Yakında üniversitemize hematoloji ve onkoloji alanlarında çalışan öğretim üyeleri de alacağız ve öyle ümit ediyorum ki 2017 yılı içinde bu alanda da sağlık hizmeti vermeye başlayacağız.' dedi.

Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde tıp fakültesinin 2007 yılında kurulduğunu, ilk öğrencilerin ise tıp fakültesi binası olmadığı için yapılan protokolle Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 2008'de eğitim görmeye başladığını söyledi.

Rektör Coşkun, 2012 yılında Giresun'da eski Sağlık Yüksekokulu binasında hizmet vermeye başlayan tıp fakültesinin, bugüne kadar bir morfoloji binası ve doğru dürüst bir hastaneye sahip olmaması nedeniyle neredeyse kapanma noktasına geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

'Öğrencilerimiz hasta başı eğitim imkanına sahip olamamış, akademisyenler eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdüremediği gibi emeklerinin karşılığını da alamadıkları için istifa ederek ayrılmaya başlamış, kalanlar ise ceplerinde istifa dilekçeleriyle çalışıyor duruma getirilmişti. Giresunlu hemşehrilerimiz ise en temel hakları olan sağlık hizmetlerinden faydalanamadıkları için çevre illere ve büyük şehirlere gitmek zorunda kaldılar.'

Sağlık Bakanlığı ile afiliasyon (ortak kullanım) protokolü imzalayarak tıp fakültesi sorununa çözüm ürettiklerini ifade eden Cevdet Coşkun, 'Artık Giresunumuz bir sağlık merkezi kenti haline dönüşmeye başlamıştır. Yakında üniversitemize hematoloji ve onkoloji alanlarında çalışan öğretim üyeleri de alacağız ve öyle ümit ediyorum ki 2017 yılı içinde bu alanda da sağlık hizmeti vermeye başlayacağız.' diye konuştu.

Coşkun, bunların dışında sağlık bilimleri fakültesi, sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu ve tıp fakültesi binasının, Aksu Mahallesi'nde planlanan 350 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi kampüsüne yapılarak, burada gerçek bir sağlık üssü kurulmuş olacağını kaydederek, 'Diş hekimliği fakültemiz ise 2017 yılında öğretim üyesi alımına başlayacak ve hızla büyüyecektir. Sağlık Bakanlığı ile yapılacak yeni bir iş birliği kapsamında bu hocalarımız Giresun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde hizmet vermeye başlayacaktır.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA