Diyarbakır'da Buruk Noel Ayini

Diyarbakır’da Noel dolayısıyla Sur ilçesindeki tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Kilise Papazı Yusuf Akbulut, Suriye’de yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını belirterek, bayramı buruk kutladıklarını kaydetti.

Diyarbakır'da Buruk Noel Ayini
Diyarbakır’da Hazreti İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen Noel, tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı. Kilise Papazı Yusuf Akbulut’un yönettiği ayinde Süryanice ve Türkçe dualar okundu. Yaklaşık 2 saat süren ayine katılımın önceki senelere göre düşük olduğu görüldü.

Ayinin ardından konuşan Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, bütün Hristiyan dünyası için bugünün önemli olduğunu belirterek, bayramın bazı yerlerde buruk kutlandığını, bazı yerlerde ise kutlanmadığını anlattı. Kendilerinin bayramı buruk bir şekilde kutladığını kaydeden Akbulut, “Suriye’de olan olaylardan dolayı üzgünüz. Bayram desek mi üzülsek mi bilemiyorum. Bayram denildiği zaman sevinç ve kardeşliği yaşamak lazım. Maalesef bazı bölgelerde bunu göremiyoruz. Üzüntüsünü yaşıyoruz. İnşallah bu bayram barışa, kardeşliğe ve huzura vesile olur. Geçen yıl çatışmalardan dolayı kiliseyi kapatıp otele gitmek zorunda kaldık” dedi.

Kaynak: İHA