Bu Askı Köy Çocuklarını Üşütmeyecek

Çanakkale’de yaklaşık 4 yıldır hizmet veren bir kafe, iş yerinin önüne koyduğu ‘Çocuklar Üşümesin’ askısıyla köy okullarında okuyan çocuklar için yardım topluyor. Öğrenci ve vatandaşlar tarafından askıya bırakılan atkı, bere ve eldivenler köy okullarında okuyan çocuklara gönderilecek.

Bu Askı Köy Çocuklarını Üşütmeyecek
Duvar Kafe önüne asılan ‘Çocuklar Üşümesin’ askısına öğrenci ve vatandaşlar tarafından bırakılan atkı, bere ve eldivenler, köy okullarında okuyan çocuklara gönderilecek. Sosyal sorumluluk projesiyle bu zamana kadar toplanan yaklaşık 7 çuval bağışla 30 köy çocuğu giydirilecek. Projeye destek veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi Nahile Arslan, “Arkadaşlarımızla beraber bu projeye destek olduk. Herkesin destek olmasını bekliyoruz” dedi.

Kafe işletmecisi Ümit Olgun, “Birisi ‘Çocuklar Üşümesin’, diğeri de ‘Haydi Kızlar Okula’ adlı iki tane proje var. Malum kış geldi, köy okullarında öğrenim gören çocuklara eldiven, atkı, bere topluyoruz. Dükkanın dış kısmına askı astık. Evvela kendimiz atkıları, bereleri askıya astık. Sokaktan geçen insanlar atkı, bere, eldiven gibi şeyler asıyorlar. Bunları köy okullarında okuyan çocuklara göndereceğiz. Yaklaşık 7 çuval bağış toplandı. Bu da muhtemelen 30 çocuğumuza yeter” dedi.

Kaynak: İHA