Bolulular Büyükşehir İçin Seferber Oldu

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’nun büyükşehir olması yolunda Bolu dışında bulunan sivil toplum kuruluşları ile toplantılarına devam ediyor. Yılmaz son olarak Ankara’da Bolu Federasyonu tarafından organize edilen toplantıya katıldı.Yılmaz, “Türkiye’de yeni büyükşehir olmaya en uygun illerden birisi biziz. İnşallah kanun çıkar, nüfusumuz da yılsonuna kadar 300 bini aşar ve büyükşehir belediyesi olursak, Bolu çok daha farklı bir şehir olacak” dedi.

Bolulular Büyükşehir İçin Seferber Oldu
Bolu’nun büyükşehir olması ile ilgili Bolu ve Bolu dışında istişarelerini aralıksız sürdüren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ankara’daki Bolulular ile bir araya geldi. Bolu Federasyonu ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Bolu Federasyonu Başkanı Yakup Evirgen, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Bolu Belediyesi daire müdürleri ve Ankara’da bulunan çok sayıda Bolu Derneği’nin başkan ve yöneticileri katıldı.

“Her türlü desteğe hazırız”

Toplantıda ilk olarak kısa bir konuşma yapan Bolu Federasyonu Başkanı Yakup Evirgen, “Bolumuzun büyükşehir olması yolunda Ankara’da yaşayan Bolulular olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Biz Bolu dışında da yaşıyor olsak gönlümüz Bolu’nun daha da güzel ve gelişmiş bir il olması. Başkanımızın bir ifadesi var ‘Bolu dünyada yaşanılabilir en güzel 10 kent arasına girecek’ Bunun gerçekleşmesi için biz de her türkü desteğe hazırız” dedi.



“Büyükşehir olmaya uzun zamandır hazırız”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “Bizim göreve geldiğimizden itibaren söylediğimiz, sürekli dillendirdiğimiz bir hedefimiz var. Bolu zaten Türkiye’de yaşanılabilir kentler arasında 3. sırada. Bizim hedefimiz Bolu’yu dünyada yaşanılabilir kentler arasında ilk 10’a sokmak. Biz 13 yıldır bu hedefin peşinden koşuyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın bir açıklamasına göre önümüzdeki yıl çıkarılacak bir kanun ile nüfusu 300 bini aşan illere büyükşehir olma yolu açılacak. Bizim nüfusumuz ise 291 bin ve bu doğal artışla bu yıl sonunda 295 bini bulur diye tahmin ediyoruz. Bu yıl gelen üniversite öğrencilerimiz ile de 300 bini aşarız diye tahmin ediyoruz. Eğer nüfusumuz 31 Aralık 2016 itibariyle 300 bini aşarsa ve kanun da çıkarsa biz büyükşehir olacağız. Bize bu konuda vereceğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yılmaz’ın ardından Ankara’da bulunan bütün Bolu derneklerinin başkanları kürsüye çıkarak, Bolu’nun büyükşehir olması yolunda ellerinden gelen bütün desteği vereceklerini bildirdi.
Kaynak: İHA