Balkanlarda Noel Bayramı Ayini

Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ ve Kosova'da yaşayan Katolikler, Noel Bayramı sebebiyle kiliselere akın etti.

Hristiyan aleminin Hz. İsa'nın doğumunu kutladığı Noel Bayramı dolayısıyla Balkan ülkelerindeki birçok kilisede ayin düzenlendi.

Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ ve Kosova'da yaşayan Katolik Hristiyanlar, Noel Bayramı sebebiyle düzenlenen 'gece yarısı ayini'ne katılmak üzere kiliselere akın etti.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki İsa'nın Kalbi Katedrali'nde düzenlenen gece yarısı ayinini, Bosna Hersek Kardinali Vinko Puljic yönetti. Ayine katılan vatandaşlar mum yakıp dua etti.

Puljic, ayinde yaptığı duada, 'Dünyada çıkar üzerine kurulmuş üzücü savaşlar yaşanıyor. Suriye'de 350 bin kişi öldürüldü, sanki insan değil de mantar vuruluyor. Beyni yıkanan ve öldüren kişilere karanlıktan başka bir tanım yapılamaz.' dedi.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki katedralde düzenlenen Noel ayinini Kardinal Josip Bozanic yönetti. Bozanic, Suriye'deki savaşın son bulması için dua ederek Suriye'den duyulan silah seslerinin susturulması ve evlerini terk etmek zorunda kalan halkın geri dönmesi temennisinde bulundu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da da Aziz Petar Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Belgrad Başpiskoposu Stanislav Hocevar'ın yönettiği ayine üst düzey devlet temsilcileri de katıldı.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki İsa'nın Kalbi Kilisesi'nde ve Kosova'nın başkenti Priştine'deki Rahibe Teresa Kilisesi'nde de Noel dolayısıyla ayinler düzenlendi, dini liderler dünyaya barış gelmesi ve Suriye'deki savaşın son bulması için dua etti.

Kaynak: AA