Antalya'da Çocuk Gösterisi

Rus Sanat ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen, geleneksel Rus yeni yıl çocuk gösterisi gerçekleştirildi.

Antalya Kültür Merkezinde düzenlenen gösteriye Alanya, Manavgat, Kemer, Çamyuva ve Fethiye ilçelerinden çok sayıda Türk ve Rus ailelerinin çocukları katıldı. 6 yaşındaki çocukların gerçekleştirdiği gösteri yoğun ilgi gördü.

Program öncesinde konuşma yapan Konyaaltı Uğur Okulları Kampüs Müdürü Şakir Uluçay, okulları ile Moskova 1770 Okulu arasında Kasım ayında kardeş okul projesinin imzalandığını belirterek, bu kapsamda bölgelerinde ikamet eden Türk-Rus kökenli öğrenciler için okullarında etkinlikler yapacaklarının kaydetti.

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı da ailelerin gelecek yıla umutla baktıklarını ve bu yılın oyunlarda konu alındığı gibi iyilerin kazandığı bir yıl olacağına inandıklarını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini belirten Balcı, görüşmede Çavuşoğlu'nun tüm çocuk ve ailelerin yeni yılını kutladığını, geçen hafta hayatını kaybeden Rus Büyükelçisi için üzüntülerini dile getirdiğini ve en kısa sürede derneklerini ziyaret edeceği sözünü verdiğini kaydetti.

Kaynak: AA