2. Cumhurbaşkanı İnönü'nün Vefatının 43. Yılı

İnönü, vefatının 43. yılında Zonguldak’ta düzenlenen törenle anıldı

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 43. yılında Zonguldak’ta düzenlenen törenle anıldı.

İsmet Paşa Parkı’ndaki İsmet İnönü Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Akdemir, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı İnönü'nün, Cumhuriyetle başlatılan değişim ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

İnönü'nün kişiliği, kararları, düşünceleri, ilkeli çalışmaları ve hizmetleriyle ulusun büyük takdir ve sevgisini kazandığını ifade eden Akdemir, şunları kaydetti:

'Ülkenin sağlam temellerini atan, köklü tarihimizin varlığını çağdaş bir ülke olmamız için yılmadan mücadele eden Milli Şefimizin çok partili hayata geçişte demokrasimizi güçlendirmesi bakımından çok önemli rol oynadığını unutmamalıyız. Atatürk’ün ölümünden sonra Meclis tarafından 2. Cumhurbaşkanı seçilen ev 'Milli Şef' unvanı verilen İsmet Paşa, 'Bir ülkede namus sahipleri en az şeref ehli kadar cesur olmadıkça o memleket batar' sözünün sahibidir. Bu tarihi değerini ve kıymetini koruyan cümle, bizlere kılavuz olmuş, bizden sonraki nesillere de kılavuz olacaktır.'

Törene, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Muharip Gaziler Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA